Erik ten Dolle, Joshua Dekker (midden) en Arjan Bentsink (rechts). Foto: Sander Damen
Erik ten Dolle, Joshua Dekker (midden) en Arjan Bentsink (rechts). Foto: Sander Damen Foto: Sander Damen

Netwerkevenement bij Excelsior

WINTERSWIJK - Muziekvereniging Excelsior heeft een groot aantal jeugdleden. Het geld voor instrumenten van de jeugdleden komt voor een belangrijk deel van de honderdvijfentwintig leden van de businessclub. Als dank voor hun steun ontvangen businessclubleden speciale vipkaarten voor concerten en wordt een keer per jaar een netwerkbijeenkomst georganiseerd. Dit jaar gebeurt dat op 14 april met een optreden van cabaretier Jeffrey Spalburg. De Kozijnfabriek en Overbeek Hijink sponsoren de bijeenkomst.

Door Sander Damen

"Jeffrey Spalburg is van Surinaamse afkomst", vertelt Arjan Bentsink van Excelsior. "Hij komt oorspronkelijk uit Hengelo en kent de mentaliteit van de regio. In zijn shows maakt hij daar op leuke wijze gebruik van. Eerst als Surinamer mét accent in Hengelo en nu als Oosteling in Amsterdam. Hij is daar gaan wonen, omdat hij steeds succesvoller is. Jeffrey is een rising star. Hij schrijft onder meer voor Jörgen Raymann en is vaste comediant bij Comedy Café."

Donderdag 14 april in MFA Pelkpark

Reputatie
Bentsink is blij dat Excelsior Spalburg heeft weten te strikken. De vereniging heeft een reputatie hoog te houden als het gaat over netwerkbijeenkomsten, denk aan de grensoverschrijdende bijeenkomst tijdens het Zandsculpturenfestival. "We proberen het altijd anders te doen", aldus Bentsink. "En als we een succesformule hebben gevonden, dan blijven we op zoek naar verbetering."

Sponsoren zijn voor Excelsior van groot belang. Zeker omdat de vereniging zoveel jeugdleden heeft waarvoor instrumenten aangeschaft moeten worden. "Mede daarom is de businessclub opgericht", licht Bentsink toe. "Inmiddels hebben we ruim honderd leden. Tijdens de crisis zijn er wat afgevallen, maar in de afgelopen periode zijn er weer vijfentwintig bijgekomen."

Muziek verbindt
Twee van die nieuwe leden sponsoren de avond met Jeffrey Spalburg: De Kozijnfabriek en Overbeek Hijink. "Wij zijn vorig jaar april in de luwte gestart met een moderne volledig geautomatiseerde fabriek waarin we kunststof kozijnen, deuren en schuifpuien maken", vertelt Joshua Dekker, bedrijfsleider van de Kozijnfabriek. "De netwerkclub van Excelsior is voor ons heel erg interessant om te laten zien dát we er zijn en wat we kunnen. Op dit moment komt bijna tachtig procent van onze klanten van buiten Winterswijk. Wij willen graag meer samenwerken met Winterswijkse bedrijven en particulieren. We hopen dat bij Excelsior op een leuke, ontspannen manier te bewerkstelligen."

Mensen en bedrijven verbinden door muziek

"Muziek verbindt", zegt Bentsink. "Niet alleen mensen, maar ook bedrijven. Het leuke van onze businessclub is dat er een grote diversiteit aan leden is. Je ziet dan ook eens mensen van bedrijven van buiten je vaste kring."
"Dat is wat wij aantrekkelijk vinden aan de businessclub van Excelsior", zegt Erik ten Dolle, bedrijfsleider van Installatiebedrijf Overbeek Hijink dat ruim dertig jaar ervaring in onder andere verwarmings-, elektro- en installatietechnieken heeft en actief is voor particulieren en bedrijven. "Wij willen graag contact leggen met andere bedrijven. Voor ons is het interessant dat er ook veel bouwbedrijven bij de club zitten. Excelsior heeft een goede reputatie. Hun aanpak spreekt ons erg aan, omdat het een ontspannen manier van netwerken is. Daar sluiten we graag bij aan. Zo snijdt het mes aan twee kanten."

Meerwaarde
"Zo willen we het", zegt Bentsink. ,"Steun voor onze vereniging én meerwaarde bieden voor de businessclubleden. Die meerwaarde bieden we door ondernemers met elkaar in contact te brengen, door ze bij onze concerten uit te nodigen en ze een keer per jaar een mooie netwerkbijeenkomst aan te bieden. Ook stimuleren we leden hun aankopen bij de businessclubleden te doen."

Praktische informatie
De bijeenkomst vindt plaats op 14 april in de verenigingsruimte in MFA Pelkpark. Na de voorstelling is er muziek, hapjes, drankjes en gelegenheid elkaar te spreken.
De avond is gratis voor leden van de businessclub. Niet leden betalen € 25,- per persoon. Dat is inclusief hapjes en drankjes. Aanmelding vooraf via businessclub@excelsior-winterswijk.nl. Op www.excelsiorwinterswijk.nl is meer informatie te vinden.