De Graafschap Zakenmanifestatie op stadion De Vijverberg, op 23 en 24 maart. Foto: Walter Hobelman
De Graafschap Zakenmanifestatie op stadion De Vijverberg, op 23 en 24 maart. Foto: Walter Hobelman Foto: Walter Hobelman

De Graafschap Zakenmanifestatie vanaf start goed

DOETINCHEM - Vrijwel direct nadat woensdagmiddag om 15.00 uur de Graafschap zakenmanifestatie van start ging was het al prettig druk op de beursvloer.

Door Walter Hobelman

De tweejaarlijkse zakenbeurs (die door omstandigheden een jaar is verschoven) is een business-to-business event dat in de gehele Achterhoek bekend staat als een sprankelend netwerkfeest. Zakenmensen uit het hele land komen om te netwerken, inspiratie op te doen en van de gezellige sfeer te genieten.
Dit jaar is het thema 'Proef de passie' en een rondgang op de beursvloer leert dat er voldoende passie te vinden is. Passie ligt ten grondslag aan succes, zowel op zakelijk als op sportief gebied. Beide komen tijdens de Zakenmanifestatie volop aan bod. Ook proeven krijgt een hoofdrol tijdens deze negende editie. Als een rode draad loopt een proeverij, van met name streekproducten, door het hele evenemententerrein. Zowel sportfanaten als carrièretijgers en Bourgondiërs kunnen dus hun hart ophalen. Van exposanten wordt dit jaar meer gevraagd dan in het verleden. Iedere stand moet beleving bieden; de passie moet duidelijk te proeven zijn. En dat is ook daadwerkelijk het geval. Al direct van af de opening wordt er genetwerkt en zie je overal ondernemers en bezoekers met elkaar in gesprek.
Voor de meeste standhouders is het vergroten van de naamsbekendheid en het in ongedwongen sfeer kunnen netwerken de belangrijkste reden om aan de zakenmanifestatie deel te nemen. "Wij staan hier onder andere omdat onze bedrijfsnaam gaat veranderen. We kunnen deze twee dagen al veel klanten en bezoekers aan die naamsverandering laten wennen en uitleggen dat de naamsverandering geen gevolgen heeft voor ons dienstenpakket", aldus Bert van den Brink, salesmanager van Remondis, dat tot voor kort bij bijna alle Achterhoekers bekend was onder de naam Dusseldorp.

De regionale deelnemers hebben veel vertrouwen in de zakenmanifestatie en de beursvloer is groter dan ooit. De meeste bedrijven zijn ook als business partner verbonden aan De Graafschap, maar dat geldt niet voor iedereen. "Ik heb helemaal niets met voetbal. Maar ik wil wel scoren met onze 3D-printers", vertelt Leo Schönthaler van 3Dshopnl.com. "Men kan bij ons terecht voor 3D-prints, 3D-printers, onderdelen en toebehoren en we verzorgen desgewenst de installatie en geven trainingen bij aanschaf van een 3D-printer."

De Graafschap Zakenmanifestatie op stadion De Vijverberg, op 23 en 24 maart. Foto: Walter Hobelman