Het aanbieden van de handtekeningen, vrijdag, leidde tot overleg op maandagmorgen. Foto: Bart Kraan
Het aanbieden van de handtekeningen, vrijdag, leidde tot overleg op maandagmorgen. Foto: Bart Kraan Foto: Bart Kraan

Oversteekplek wordt veiliger

Na aanbieden handtekeningen en overleg

Door Bart Kraan

WINTERSWIJK - De gemeente neemt deze week maatregelen om de situatie rond de oversteekplek op de Schimmelpennincklaan (ter hoogte van de Abraham Kuyperstraat) veiliger te maken. Dat is gisteren besloten tijdens een gesprek dat wethouder Rick Gommers en gemeentelijk verkeersdeskundige Monique de Jong hadden met Ilona Hesselink en Roy Borkes.

Zo worden er aan beide kanten van de oversteekplek portaalborden geplaatst die aangeven dat ter plekke slechts dertig kilometer gereden mag worden. Tevens worden er zo veel mogelijk borden die er nu nog staan weggehaald. Een aantal van die borden zorgt voor onduidelijkheid. "Alleen de borden die noodzakelijk zijn, blijven staan'', aldus Gommers. Ook wordt onderzocht of er een zebrapad naast de oversteekplek voor fietsers kan worden aangelegd om automobilisten nog duidelijker te maken dat ze voorrang moeten verlenen aan iedereen die daar de Schimmelpennincklaan wil oversteken. "We moeten kijken of dat kan'', aldus Gommers. "We gaan controleren of een zebrapad de situatie niet onveiliger maakt, we moeten de voor- en nadelen van het aanleggen van een zebrapad tegen elkaar afwegen. De resultaten daarvan koppelen we voor het einde van deze week terug.''

De berkenhaag bij het speelveldje wordt gekortwiekt. "Op die manier hebben automobilisten meer zicht op het fietspad'', aldus Hesselink.


Lees verder op pagina 7