Henk ten Dolle (links) geeft een presentatie over 3D printen. Foo: PR
Henk ten Dolle (links) geeft een presentatie over 3D printen. Foo: PR Foto: PR Palio

Open dagen in kader van

Innovatiefestival

Bij Business Center Winterswijk

Door Sander Damen

WINTERSWIJK - Op vrijdag 18 en zaterdag 19 maart houdt Business Center Winterswijk haar open dagen. Deze dagen sluiten aan op de techniekdag die op haar beurt weer onderdeel uitmaakt van het InnovatieFestival 2016 'Toekomst in de maak' dat in de periode van 14 tot en met 24 maart plaatsvindt op diverse locaties in de Achterhoek. Businesscenter Winterswijk waar veel (innovatieve) bedrijven in de techniek zijn gevestigd, wil graag van de gelegenheid gebruikmaken jongeren en andere belangstellenden te laten zien welke innovatieve bedrijven er in het businesscenter gevestigd zijn.

Met het Innovatiefestival hebben Achterhoekse ondernemers, maatschappelijke organisaties en overheid de handen ineengeslagen om evenementen te organiseren, die een positief en energiek beeld geven van de Achterhoek als innovatieve regio. Dit jaar staat het thema 'Toekomst in de maak' centraal staan tijdens het InnovatieFestival. De Achterhoek heeft een enorme groeipotentie, door haar sterke maakindustrie, haar ligging en haar cultuur om samen te werken en de krachten te bundelen. Daarnaast wil de Achterhoek zich tijdens het InnovatieFestival 2016 positioneren als het meest innovatieve deel van Nederland, de regio van de Smart Industry, met het vermogen om innovatieve talenten te werven en te binden.

Techniekdag
Onderdeel van het Innovatiefestival is de techniekdag bij Meat Processing Systems aan de Albert Schweitzerstraat 33 in Lichtenvoorde. De Techniekdag is van 10.00 uur tot 16.00 uur voor het publiek geopend. In aansluiting en aanvulling hierop organiseert Businesscenter Winterswijk een open dag voor iedereen die geïnteresseerd is in techniek.Veel bedrijven in videobewerking, ICT en IT doen eraan mee, waaronder CloudTerra, iPhone Repair Winterswijk, Gebbink Media en nog een aantal meer, waaronder INcompanyCasso en IT Solution Winterswijk. Daarnaast zijn er voorbeelden te zien van technieken als Greenscreens, narrowcasting en Repair & Care.

Activiteiten
Tijdens de open dagen kunnen de kantoren bezocht worden, waar veel leuke snufjes te zien en te gebruiken zijn. Ook kunnen er vragen gesteld worden aan de medewerkers van de deelnemende bedrijven. Ook voor de allerkleinsten is er gezorgd. Voor hen is er een groot springkussen op de parkeerplaats naast het gebouw. Op beide dagen zal Henk ten Dolle een interessante presentatie houden over 3D Printen, het vakgebied waar zijn bedrijf Palio actief is.
De open dagen zijn op 18 maart van 10 tot 19 uur en op 19 maart van 12 tot 17 uur. Het adres is: Beatrixpark 22. De Techniekdag Achterhoek in Lichtenvoorde is alleen op 19 maart.


Boerderijconcert met lentegedichten

KOTTEN - Op zondag 27 maart geeft Jan-Willem van de Velde een improvisatieconcert op de vleugel, geÏnspireerd door de sfeer en het weer van het seizoen. Tevens zal hij op een aantal lente- en/of paasgedichten van Nederlandse dichters een muzikale impressie spelen. Bezoekers kunnen tevens een thema, natuurbeeld of suggestie inbrengen waarop de pianist improviseert. De aanvang is 15 uur. Reservering graag telefonisch: 06-48355663.of via http://www.aarde-werkdestegge.nl/activiteitenkalender.