Veel deelnemers aan NK Winterswijkse kaart. Foto: PR CSV
Veel deelnemers aan NK Winterswijkse kaart. Foto: PR CSV Foto: PR CSV

Wim Voskuil wint NK
Winterswijkse kaart

WINTERSWIJK - Afgelopen week is het Nederlands Kampioenschap Kaart Winterswijk open vizier gehouden. Ter gelegenheid van het 65-jarig jubileum heeft de Corlese Schietvereniging (CSV) deze keer de organisatie in handen gehad.

Toen al het 'kruit' verschoten was, heeft de prijsuitreiking zaterdag 27 februari bij plaatsgevonden bij schietaccommodatie BijHillen. De deelname was uitstekend, met 170 schutters waaronder zeven jeugdschutters.

De winnaars in de verschillende klassen zijn: Hoofdklasse (H): 1. F. Reesink, WTM 596 - 22; Klasse A: 1. W. Voskuil, WTM 597 - 11; Klasse B: 1. M. Meyer, WTM 591 - 9; Klasse C: 1. R. Kempink, CSV 585 - 8; Klasse D: 1. D. Ribbers, Juliana 579 - 7; Klasse E (opgelegd): 1. J.B. Korten, Sijs-Doetichem 600 - 23; Klasse Jeugd Opgelegd (5 kaarten): 1. B. Jolink, Sijs-Doetichem 298 - 6.

Wim Voskuil is algemeen winnaar geworden met 597 punten. Jan Korten van Sijs heeft opgelegd 600 geschoten.


Grootmeester stuit WSG

WINTERSWIJK - Het Winterswijks Schaakgenootschp (WSG) ontpopte zich dit seizoen tot het VVSB van de nationale schaakbeker. Na enkele spectaculaire uitslagen in de vorige rondes bleek Groninger Combinatie echter een te grote horde.

De ploeg die op het punt staat te promoveren naar de hoogste afdeling, had voor de wedstrijd tegen de bescheiden derdeklasser zelfs een grootmeester van stal gehaald. Deze moest het aan het tweede bord opnemen tegen Jochem Mullink. De clubkampioen had misschien wat teveel ontzag voor zijn tegenstander, want in een redelijk gelijkwaardige stelling ging het punt toch naar de thuisclub. Marcel Krosenbrink schatte - net toen zijn stelling na een matige opening weer ergens op begon te lijken - de complicaties van zijn vervolg niet goed in en kwam meteen in het nadeel.

Ook Arjan van Lith ondervond in het naar voormalig wereldkampioen dammen Jannes van der Wal genoemde denksportcentrum de kracht van zijn tegenstander. Met kleine middelen werd hij langzaam maar zeker naar een nederlaag gespeeld. Het missen van ervaring tegen sterke zulke sterke tegenstanders brak de Achterhoekers toch een beetje op.

Bij Reinhard Funke zag de stelling er ook niet echt rooskleurig uit, maar toen zijn tegenstander materiaal ging offeren voor een mooie aanval begonnen de kansen te keren. Funke verdedigde zich goed en liet uiteindelijk gaf het materiële overwicht de doorslag. De speler uit Südlohn won op die manier al zijn vier bekerpartijen van dit seizoen en staat daarmee op kop in het nationale topscorersklassement.
Met de 3-1 nederlaag kon WSG met opgeheven hoofd Groningen verlaten. Een kleine illusie armer, maar een grote ervaring rijker.


WR&PC'ers rijden zich in de prijzen

WINTERSWIJK - Ponyamazones Franne Wolterink en Mara te Hofsté van de WR&PC vielen in de prijzen tijdens de Voorjaarsjumping op 28 februari bij het PaardenSportcentrum in Vragender.

Franne Wolterink haalde in de klasse L, categorie C met Skellorn Tomboy een vijfde plaats.
Mara te Hofsté won in de klasse M, categorie E met Vannity een vijfde prijs en in de klasse Z, ook met Vannity, een derde prijs.


Bijna Primetime voor OGJO

WINTERSWIJK - Op zaterdag 5 maart brengt het Oost Gelders Jeugdorkest onder leiding van dirigent Henk-Jan Heijnen het spetterende en afwisselende concert Primetime in theater De Storm in Winterswijk. De avond wordt gevuld met alles wat men tijdens Primetime op radio en TV hoort en ziet: van de prachtige muziek van Wie is de Mol en Pirates of the Carribean tot een herkenbare medley van soaps en series.

Het Oost Gelders Jeugdorkest is een harmonieorkest op projectbasis dat enthousiaste jonge muzikanten in de leeftijd van 15 tot en met 25 jaar de kans geeft mooie showconcerten te verzorgen.

Na zes succesvolle edities strijkt de zevende editie van OGJO in Winterswijk neer. Op zondag 14 februari vond de kennismakingsrepetitie van OGJO VII plaats in MFA Pelkpark in Winterswijk. Na de repetities op vrijdag 4 en zaterdag 5 maart is het resultaat te zien en horen tijdens een spetterend concert op zaterdagavond 5 maart.

Kaarten bestellen
Het concert Primetime vindt plaats op zaterdag 5 maart om 20:15 uur in theater De Storm in Winterswijk. Kaarten zijn voor 15,00 euro (inclusief pauzedrankje en garderobe) verkrijgbaar bij theater De Storm. Voor jeugd tot en met 14 jaar is er een speciale entreeprijs van 7,50 euro per persoon.