Kok Sander-Jan, bedrijfsleider Erwin Arentsen, met op de achtergrond de collega's in de keuken. Foto: Lydia ter Welle
Kok Sander-Jan, bedrijfsleider Erwin Arentsen, met op de achtergrond de collega's in de keuken. Foto: Lydia ter Welle Foto: Lydia ter Welle

'Reacties op artikel overweldigend'

WINTERSWIJK - Op zaterdagmorgen 6 februari rond 09.00 uur gaat het artikel 'Plus schrijft geschiedenis' online op achterhoeknieuwswinterswijk.nl. Het nieuwsbericht, over een initiatief van Plus Winterswijk om kok Sander-Jan in dienst te nemen en maaltijden te laten bereiden van verse producten uit de winkel, wordt echter al snel zo vaak gelezen en zo vaak gedeeld via social media, dat het daarmee opnieuw nieuws wordt. Tot plezier van Erwin Arentsen, bedrijfsleider van de Plus: "De reacties zijn positief en overweldigend!"

Door Lydia ter Welle

Nog voor het artikel in de papieren versie van Achterhoek Nieuws Winterswijk op de deurmat valt bij de lezers, is het al gesprek van de dag. Niet alleen op de redactie van Achterhoek Nieuws bv, vanwege het opvallend grote aantal hits op internet. Ook in de vestiging van Plus Winterswijk aan de Dingstraat valt het op.

Radio
Erwin Arentsen vertelt: "Woensdagmorgen kreeg ik - bij afwezigheid van Jeroen (Bruggers, eigenaar van Plus Winterswijk) die herstellende is van een knieoperatie - een telefoontje van de redactie van Wout2day, een programma op NPORadio2 van Wouter van der Goes. Met de mededeling dat ze het nieuwsbericht hadden gelezen en graag een telefonisch interview wilden. En zo vertel je dan ineens je verhaal op de radio. Over het idee achter het aanstellen van Sander-Jan als supermarktkok, om van producten die tegen de houdbaarheidsdatum aan zitten, lekkere, gezonde maaltijden te maken. Om verspilling van voedsel tegen te gaan, en goede en betaalbare maaltijden te kunnen leveren aan onze klanten. Het was een leuk gesprek." Wie dat nog even terug wil luisteren: dit is de link naar het programma: http://www.nporadio2.nl/wout2day/gemist/audio/5899/supermarktkok-kookt-met-dingen-die-anders-worden-weggegooid.

Met stip gestegen
Ook op andere manieren merkt Plus dat het artikel goed is gelezen. "Het aantal verkochte maaltijden stijgt met stip. We zijn momenteel de hele dag met vier mensen in de keuken bezig om maaltijden te bereiden. En mensen spreken ons erop aan", vertelt kok Sander-Jan. "Ze vertellen dat ze het interview op Radio2 hebben gehoord, het artikel hebben gelezen."

Het idee van het gebruiken van goede verse producten uit de winkel om verspilling tegen te gaan, én daardoor goede en betaalbare afhaalmaaltijden te leveren, gekookt in de supermarkt door een echte kok, is eigenlijk simpel. Erwin Arentsen lacht: "Ja, de wijzen komen uit het Oosten, dat blijkt maar weer eens!" Hij vervolgt: "Vandaag was het opnieuw raak met belangstelling van de landelijke pers. Een journalist van de Volkskrant kwam speciaal voor een interview uit Amsterdam. Hij heeft met ons en met klanten gesproken, rondgekeken in de winkel, een maaltijd geproefd en hij was enthousiast. Dinsdag verschijnt er een artikel in de Volkskrant."

Kortom, een goed artikel over een goed initiatief hebben tot gevolg dat Winterswijk weer goed op de kaart staat.