Bandjesdag in Boogie Woogie. Foto: Jurgen Pillen
Bandjesdag in Boogie Woogie. Foto: Jurgen Pillen Foto: Jurgen Pillen

Harlekijn presenteert De Sneeuwkoningin

Vervolg van de voorpagina

Regisseur Daphne van Ommen: "Het is een avontuurlijk verhaal over Gerda en Kay, twee vrienden voor het leven. Als Kay op een dag wordt betoverd door de Sneeuwkoningin, gaat hij met haar mee naar haar magische ijswereld. Gerda doet er alles aan om hem te vinden en zijn hart terug te winnen. Zelfs al moet ze daarvoor de confrontatie aan met de ijzige Sneeuwkoningin. Het is een verhaal over moed en ware liefde. Over je hart durven volgen en geloven in iets. Het is een typisch sprookje, dat zie je aan de diversiteit van de personages zoals rovers, wolven, ijsbijters, pinguïns, een duivel en natuurlijk de magische Sneeuwkoningin. Mystieke scènes worden opgevolgd door volkse taferelen met veel dans en humor. Van de moderne dans van de ijsbijters gaan we over naar het slapstick spel van de rovers."

Betoverend en grappig
De muziek varieert van romantische ballads door Kay en Gerda tot uptempo meezingers en van sferisch betoverende zang van de Sneeuwkoningin tot een heftig banaal roverslied vol vuur en venijn. Maar ook grappige liedjes van de pinguïns en de bange Crespel, die stiekem verliefd is op Gerda.

Muzikaal leider Dennis Weelink: "Deze productie vraagt veel inlevingsvermogen. Soms wordt er zacht en engelachtig gezongen en dan buldert iedereen erop los omdat het groot feest is in het café. Dit jaar hebben we 40 kinderen die regelmatig vier stemmig zingen, dat is erg lastig, maar ze doen het uitstekend. In het ene lied pink je een traantje weg en bij het andere lied kom je niet meer bij van het lachen. We hebben een vier koppige band, waardoor alles live wordt gezongen én gespeeld."

Kaartverkoop
De voorstelling op zaterdag 12 maart begint om 20.00 uur. Op zondag 13 maart is er een matineevoorstelling om 14.30 uur. Kaarten á € 15 zijn te koop bij theater De Storm via www.theaterdestorm.nl.


Bandjesavond bij Boogie Woogie

WINTERSWIJK - Het is belangrijk dat leerlingen regelmatig ervaring opdoen in het samenspelen met andere instrumenten en leerlingen, zeker binnen de praktijk van de lichte muziek. Daarom organiseert Boogie Woogie ieder jaar een samenspelweek met extra aandacht voor popmuziek en aanverwante stijlen. In de lessen wordt dan de nadruk gelegd op specifieke facetten van het samenspel in verschillende combinaties.

De samenspelweek wordt afgesloten met een presentatie waaraan leerlingen én docenten meewerken. Dit slotconcert vindt plaats op vrijdag 19 februari om 19.30 uur in de concertzaal van Boogie Woogie aan de Roelvinkstraat 2 in Winterswijk. Bestaande bands maar ook gelegenheidsformaties laten verschillende nummers horen. Er zijn ondermeer optredens van 'The Vault', 'Steamy Windows', 'School 's Out' en het rocktrio 'Yomama'. Daarnaast treden diverse akoestische formaties met piano, gitaar, viool en vocals voor het voetlicht.

De entree is gratis en de zaal is open vanaf 19.15 uur.


De Boer Is Troef

WINTERSWIJK - In de kaartcompetitie van De Boer Is Troef heeft de leider in het klassement, Jan Stortelers, zijn positie verstevigd. Hij eindigde op de kaartavond van 11 februari op de eerste plaats met 5.388 pnt. Tweede werd Annie Metselaar met 5.198 pnt. Derde werd Rikie Hieltjes met 5.135 pnt. Frans Wolterink ging met de poedelprijs naar huis; hij had 3.663 pnt. De volgende kaartavond van De Boer Is Troef is op 25 februari vanaf 19.30 uur in de Molenaar aan de Bilderdijkstraat in Winterswijk.