Obbink heeft een nieuwe winkel in Borculo. Foto: PR
Obbink heeft een nieuwe winkel in Borculo. Foto: PR Foto:

Obbink opent winkel in Borculo

BORCULO - Met de opening van een nieuwe winkel in Borculo beschikt elektronicabedrijf Obbink nu over zes winkels in de Achterhoek. Het is een van de weinige zelfstandige ketens die er resteert in Nederland. Waar bekende bedrijven als bijvoorbeeld De Block, Saturn, De Harense Smid, It's en onlangs Maxwell er mee stopten, groeide Obbink in omzet en in aantal winkels.

Door Sander Damen

,,Anderhalf jaar geleden openden we in Ruurlo en nu dus in Borculo," vertelt eigenaar Gerben Obbink. ,,Wij bestaan al tachtig jaar, maar in de laatste vijf jaar, de crisisjaren, zijn wij meer gegroeid dan in de vijfenzeventig jaar daarvoor."

Duidelijk zijn
De opmerkelijke groei van Obbink komt door een combinatie van factoren, denkt Gerben Obbink: ,,Je moet duidelijk zijn in wat je doet, een ruim assortiment hebben, vakkundig personeel, een goede service én concurrerende prijzen. Het is zeker niet zo dat producten op internet altijd goedkoper zijn. Wij hebben ook mooie aanbiedingen. Vijfenzeventig procent van de elektronica-aankopen gebeurt nog altijd in een winkel. Daar richten wij ons dan ook op. Dat internet de handel kapot zou maken, is niet waar. Verstandige mensen komen naar de winkel om met ons te praten als er toch een prijsverschil is. Dan komen we er altijd wel uit."

Service
Achterhoekers kiezen ook voor Obbink vanwege de uitstekende service. Obbink heeft als enige winkelketen in Nederland een eigen servicedienst. Voor iedere productgroep is er een specialist. ,,De techniek wordt steeds complexer, dat vraagt om goed opgeleide mensen en die hebben wij," licht Gerben Obbink toe. ,,Apparatuur gaat tegenwoordig veel langer mee dan de garantietermijn. Repareren is vaak zinvol en wij repareren alles: koffiemachines, tv's, huishoudelijke apparatuur, maar ook laptops en computers. Ook installeren we alle producten, leggen we wifinetwerken aan en bouwen we inbouwapparatuur in. Dat doen we voor particulieren maar ook steeds meer voor bedrijven en (zorg)instellingen. Wij doen ieder jaar ruim vijfenzestigduizend servicebezoeken."

Nieuw jasje
Met de opening van de winkel in aan de Spoorstraat nummer 6 in Borculo heeft Obbink nu zes winkels in de Achterhoek. In het pand was voorheen Expert gevestigd. ,,De medewerkers van Expert hebben bij ons gesolliciteerd en zijn allemaal aangenomen," vertelt Gerben Obbink. ,,Het zijn dus vertrouwde gezichten voor de mensen in Borculo."

Openingsaanbiedingen
Om klanten snel van dienst te kunnen zijn, startte Obbink Borculo begin januari. In februari/maart krijgt de winkel een 'Obbinkjasje' zodat deze aansluit bij de stijl van de overige Obbinkwinkels. Ook wordt dan het assortiment nog verder uitgebreid.
,,Deze week starten we met spectaculaire aanbiedingen om de opening van Obbink Borculo te vieren," besluit Obbink. ,,Die zijn in alle fillialen geldig."


www.obbink.nl

Obbink heeft een nieuwe winkel in Borculo.