Afbeelding

WDV begint nieuwe jaar met damtopper

WINTERSWIJK - Het eerste team van de Winterswijkse Damvereniging moest direct aan de bak in het nieuwe jaar. Een wedstrijd tegen medekoploper Sinderen stond namelijk op het programma.

Twee jaar geleden verloor WDV nog van Sinderen in de kampioenswedstrijd, dus was dit een kans op revanche. WDV moest het nu wel stellen zonder hun toppers Henk Sonderen en Frits Zegelink waardoor de sterkte van beide teams vrijwel in evenwicht is.

WDV begon de wedstrijd voortvarend. Invaller Frank ten Hagen nam al vroeg in de partij een standaardcombinatie naar dam. Zijn tegenstander kon de dam wel afnemen, maar ten koste van een schijf. Doordat Frank wat verder naar achteren stond had hij nog wel lastig spel. Na een fout van zijn tegenstander kon Frank echter ook een tweede schijf winnen en won daarmee de partij.

Erik Oonk week in zijn partij tegen oud WDV-speler Jos Rave af van de gebaande paden. Beiden hadden een randschijf op het bord waardoor een tactisch spel ontstond. Erik kwam nog wel goed weg toen Rave schijfwinst door een combinatie met behulp van de randschijf miste. Met wederzijdse tijdnood was het daarna Erik die de beste positionele zetten deed. Rave kwam daardoor vast te staan waarmee Erik WDV op een comfortabele 4-0 voorsprong zette.

Kees Spruijt kwam vanuit de opening niet in zijn spel. Daardoor kon Kees ging kansen creëren en moest zich grotendeels richten op de verdediging van zijn stand. Dat lukte wel waardoor Kees een remise eruit sleepte.

Ook Erik ten Hagen had het lastig in de opening doordat zijn zetmogelijkheden beperkt waren. In het middenspel kreeg Erik echter wat meer ruimte en kon het initiatief nemen. In tijdnood vond zijn tegenstander niet de goede voortzetting waardoor Erik hem vastzette en won. Met deze winstpartij kwam WDV verrassend vroeg op een onoverbrugbare 7-1 voorsprong.

In de resterende twee partijen had WDV nog volop kans om de overwinning verder te vergroten. Invaller Jan Elgershuizen had een uitstekende klassieke stand en dwong zijn tegenstander tot verdedigen. Ondanks hevige tijdnood wist de tegenstander de enige remise mogelijkheid te vinden. Met een offer kon hij een doorbraak forceren waardoor Jan net tekort kwam voor winst.

Hoewel Gerard Korten tegenover de sterkste speler van Sinderen zat, schuwde Gerard de aanval niet. Gerard nam een sterke voorpost en kreeg daarmee controle over het centrum. Dit leverde ook uitstekende winstkansen op. In het eindspel liet Gerard de winst echter glippen en moest berusten in een gelijkspel.

Daarmee werd deze topper verrassend eenvoudig met 9-3 gewonnen. Door deze overwinning gaat WDV nog steeds aan kop in de eerste klasse oost samen met Doetinchem en Hengelo. WDV heeft daarbij een klein voordeel dat het op het oog een makkelijker programma heeft.


Rotary houdt 'bouwen met Lego' dag in Storm

WINTERSWIJK - Op woensdag 10 februari houdt Rotary Winterswijk voor de tweede keer een LEGO dag in Theater de Storm voor de jeugd tot met 12 jaar. Na een succesvolle eerste editie vorig jaar met zo’n 500 kinderen wordt een vervolg gegeven aan dit evenement waarvan de opbrengst volledig naar het goede doel gaat. Er is een arena met onder meer de bouwwedstrijd en er kan ook vrij met LEGO en DUPLO gespeeld worden. Verder draait er een LEGO film en zijn er demonstraties met technisch LEGO. Volwassen kunnen vanaf de 1e verdieping in de feestzaal de bouwverrichtingen van hun (klein)kind volgen.

Voor kinderen in de leeftijd van 5 tot 12 jaar kunnen van 10.00 tot 16.00 uur deelnemen aan de bouwwedstrijd. Ieder uur beoordeelt een jury de bouwwerken en zijn er leuke prijsjes te winnen. Er kunnen maximaal 100 kinderen per uur aan de wedstrijd deelnemen. Om verzekerd te zijn van deelname aan de wedstrijd kunnen kaarten gekocht worden via www.theaterdestorm.nl.

De entree bedraagt €.2,- per persoon en de deelname aan de bouwwedstrijd kost € 3,-. De opbrengst van deze dag komt geheel ten goede aan Pax Kinderhulp. Pax Kinderhulp trekt zich het lot aan van kansarme kinderen in het buitenland die in moeilijke omstandigheden leven. Zij krijgen een vakantie aangeboden bij vakantie-gastouders in Nederland. Zo kunnen deze kinderen even gewoon kind zijn.
Gezien het enthousiasme bij de vorige editie rekent de organisatie weer op een leuke dag voor de jeugd.

Bouwen met Lego in de Storm. Foto: PR
Afbeelding