Kimberley en Tim. Foto: Bart Kraan.
Kimberley en Tim. Foto: Bart Kraan. Foto:

Kimberly en Tim naar WK

Vervolg voorpagina

Daarvoor hebben ze tot en met de tweede week van april de tijd. Want ze vertrekken op maandag 18 april naar Orlando waar het Sportspark van Disneyworld het toneel is van het wereldkampioenschap van de overkoepelende bond UCI waar niet alleen hiphop maar ook jazz en cheerdance op het programma staat.

Hoewel aan het WK hiphop voor duo's dansers uit de hele wereld meedoen, denken ze niet dat op hun onderdeel het niveau noodzakelijkerwijs hoger is dan op het EK. "Duodansen is niet extreem populair'', vertelt Tim. "De goede dansers van andere organisaties komen niet vaak als duo uit. Maar de grotere organisaties houden wel steeds vaker wedstrijden voor duo's. En het niveau wordt ook wel iets hoger. Op het afgelopen EK voor duo's werd al beter gedanst dan vier jaar geleden.''

Het Winterswijkse duo streeft ernaar de prestaties van de Nederlandse deelnemers van de afgelopen twee jaar te overtreffen. "Nederland werd in 2014 vijfde, vorig jaar tiende, die prestatie hopen we te verbeteren'', aldus Tim.

Kimberly en Tim willen tot dinsdag 26 april in Orlando blijven. Of dat mogelijk is, hangt af van het bedrag dat ze voor reis en verblijf te besteden hebben. Ze schatten dat ze ieder minimaal 1200 euro kwijt zijn, een som die ze zelf niet bij elkaar kunnen brengen. Het duo hoopt daarom dat familie, vrienden en andere mensen die hen een goed hart toedragen hen met bijdragen kunnen helpen. Bovendien verkopen ze zondag 20 maart tijdens de hiphopdanceshow van hun vereniging Penta in theater De Storm lootjes, waarbij ze hopen dat winkeliers hen kosteloos van prijzen willen voorzien. Winkeliers die aan de verloting willen meewerken en mensen die Tim en Kimberly financieel willen steunen kunnen mailen naar: timaafjes@gmail.com.

Kimberley en Tim. Foto: Bart Kraan.
Kimberley en Tim. Foto: Bart Kraan.