Cadencia-vier-CMYK. Foto: PR
Cadencia-vier-CMYK. Foto: PR Foto: Verona Westera

Boogie Woogie start met docentenconcert

WINTERSWIJK - De docenten van Boogie Woogie, instituut voor kunst en cultuur, presenteren op zondag 17 januari een zeer gevarieerd docentenconcert met barokmuziek, muziek uit de klassieke en romantische stijlperiode en lichte muziek. Docenten laten zich solistisch horen en daarnaast treden diverse ensembles voor het voetlicht.

Het programma, dat zowel instrumentale als vocale muziek bevat, vermeldt ondermeer de 1e solosuite van J.S. Bach voor cello, Kwartet in G van W.A. Mozart voor houtblazers, kopermuziek van Harry van Heugten, Bizet en Clarke, een tango van Albeniz voor twee gitaren, Black Velvet van Alannah Myles vertolkt door een popkoor met band en tangomuziek van Piazzolla door het ensemble Cadencia.
Het concert vindt plaats in de concertzaal van de hoofdvestiging van Boogie Woogie aan de Roelvinkstraat 2 in Winterswijk. De aanvang is 15.30 uur en de zaal is open vanaf 15.00 uur. Er is dan ook gelegenheid om een kopje koffie te drinken. De toegang is gratis.


Joel De Tombe met The Harlem Honkies in Kerk

WINTERSWIJK - Joel De Tombe, niet alleen bekend van Idols en Hair en de musical Dromen zijn bedrog, maar ook te zien in Flikken Maastricht is de frontman van het cover-kwartet Harlem Honkies. Deze band speelt op 16 januari in café De Kerk.

The Harlem Honkies zorgen voor een feestje door oude en nieuwe top 40 nummers op geheel eigen funky wijze te laten horen. Naast Joel De Tombe bestaat de band uit Glenn Schwarzer op gitaar, Paul van Schaik op drums en Ronald de Jong op double bass en zang. Aanvang optreden 22.00 uur en zoals gewoonlijk is de entree vrij.


Mustang draait in
Filmhuis Winterswijk

WINTERSWIJK - De film Mustang draait op 19 januari in Filmhuis Winterswijk in skopein aan de Meddosestraat. Aanvang 21.00 uur.

Ooit 'The Virgin Suicides' van Sofia Coppola gezien in het Filmhuis? Met 'Mustang' komt debutante Deniz Gamze Ergüven met de Turkse variant op deze film.

De zomervakantie is aangebroken en samen met haar vier zussen loopt Lale naar huis.
Op het strand dollen de tieners onschuldig met een paar jongens uit het afgelegen dorp aan de Turkse kust.

Zich van geen kwaad bewust worden de zussen bij thuiskomst opgewacht door hun grootmoeder en hun oom en worden ze hardhandig bestraft voor hun onzedelijke gedrag aan zee.
Wat volgt is een lange zomer waarin de vijf zussen thuis opgesloten zitten in een poging hen 'zedig' op te voeden. Onderdeel daarvan is onder andere het uithuwelijken van de oudste meisjes.

Door de ogen van Lale, de jongste van het stel, zien we hoe iedere zus compleet anders omgaat met de verstikkingen van de cultuur waarin zij zich bevinden.

'Mustang' ontleent zijn naam aan het Amerikaanse wilde paard dat symbool staat voor het ontembare karakter van de vijf zussen en is met recht een aanklacht tegen het conservatieve, seksistische gedachtegoed dat volgens Ergüven nog steeds in delen van Turkije overheerst.


Joel speelt met de Harlem Honkies in De Kerk.
Cadencia-vier-CMYK. Foto: PR
Joel speelt met de Harlem Honkies in De Kerk.