Adéle Bosch, Elizabeth Kooistra en Tanja Roekevisch tijdens de voorbereiding van het gesprekspel. Foto: PR
Adéle Bosch, Elizabeth Kooistra en Tanja Roekevisch tijdens de voorbereiding van het gesprekspel. Foto: PR Foto:

Het Grote Pleegzorg Gesprekspel

ACHTERHOEK - Het Platform Pleeggezinnen Achterhoek houdt voor de vierde maal een avond in één van de Achterhoekse Gemeentes. Nadat Aalten, Berkelland en Bronkhorst aan de beurt zijn geweest, is er 18 januari een bijeenkomst in de gemeente Oude IJsselstreek, aan de Reeënstraat 22 in Silvolde. Aanvang 19.30 uur. De avond duurt tot 22.00 uur. Thema is: Het Grote Pleegzorg Gesprekspel

Wanneer twee pleegouders elkaar ontmoeten is er gespreksstof voor drie. Elke dag beleven pleegouders wel dingen die het vertellen meer dan waard zijn. Veel zaken kunnen zij delen met familie, vrienden en kennissen, maar niet alles. Op deze avond is er de gelegenheid om andere pleegouders te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen over hoe zij pleegzorg ervaren, wat zij tegenkomen en wat dit met hen doet.

Omdat de verhalen zo persoonlijk zijn, wordt de zaal opgedeeld in groepjes van ongeveer 4 personen. Daardoor is het voor velen makkelijker om te praten, maar zeker ook om actief te luisteren.

Het spel is verdeeld in vragenrondes met 6 verschillende uitgangspunten: Jij en je pleeggezin, De pleegkinderen, Hoe het gaat?, Hulp van buiten, Tegenwind, Wat pleegzorg met je doet.

Het Platform Pleeggezinnen Achterhoek wil, naast de reeds actieve pleegouders, ook aspirant pleegouders uitnodigen. Zij kunnen met een ervaren pleegouder dit spel spelen en zo duidelijk maken wat zij van pleegzorg verwachten en een idee krijgen wat pleegzorg inhoudt.

Opgave graag voor 11 januari via pleeggezinnenachterhoek@gmail.com of 0543-475084 of 0545-261557. Een vrijwillige bijdrage om de kosten te dekken wordt op prijs gesteld. De overige thema-avonden in 2016 zijn, onder voorbehoud, gepland op 22 maart, 14 juni, 20 september en 22 november.

De avond wordt voorbereid. Foto: PR