Ilse Saris plaatst een put. Foto: Bernhard Harfsterkamp
Ilse Saris plaatst een put. Foto: Bernhard Harfsterkamp Foto: Bernhard Harfsterkamp

Streekziekenhuis snel beter bereikbaar

Wethouder Saris en gedeputeerde Bieze starten werkzaamheden nieuwe weg

Door Bernhard Harfsterkamp

WINTERSWIJK - In het voorjaar van 2016 zal het streekziekenhuis Beatrix beter bereikbaar zijn. Aan de aanleg van de nieuwe ontsluitingsweg vanaf de Groenloseweg over het terrein van de voormalige melkfabriek wordt momenteel hard gewerkt door de gemeente Winterswijk. Daarna zal de provincie de rotonde in de Groenloseweg aanleggen.

Gemeente geeft Bieze wensenlijst mee

Met het plaatsen van een van de putten langs de weg gaven wethouder Ilse Saris en gedeputeerde Conny Bieze aan dat de aanleg nu ook officieel is begonnen. De provincie draagt met een bedrag uit de 'Robuuste investeringsimpuls' bij aan de aanleg. Saris dankte de provincie hiervoor en benadrukte dat er heel goed wordt samengewerkt. Daarom overhandigde ze Bieze ook nog een brief, waarin in beeld was gebracht hoeveel gemeente en provincie al samen deden, maar waarin eveneens wensen voor de toekomst werden genoemd.

Indrukwekkende lijst
Ilse Saris noemde het een indrukwekkende lijst van projecten, die samen met de provincie zijn gerealiseerd. In de brief worden naast de ontsluitingsweg bij het ziekenhuis onder andere de verbetering van provinciale wegen, de landschapsregeling waarmee wordt geïnvesteerd in landschapsherstel, de aanleg van fietspaden, de verplaatsing van bedrijven op Dennenoord, de herinrichting Winterswijk Oost, het opknappen van de Berenschot watermolen en de realisatie van de atletiekbaan genoemd. Maar Winterswijk is nog niet af en daarom worden in de brief een aantal wensen opgesomd, zoals de doortrekking van de Dingstraat, het gezondheidspark en het project 'stedelijke herverkaveling', waarmee geprobeerd wordt om zinvolle bestemmingen voor de "rotte kiezen" in het centrum te vinden.

Relatie goed
Conny Bieze erkende dat de relatie met de gemeente Winterswijk goed is en benadrukte dat het daarbij niet alleen om geld hoeft te gaan. "We kunnen ook elkaars partner zijn bij inhoudelijke zaken." Als voorbeeld noemde ze de verplaatsing van de bushalte bij het streekziekenhuis. De realisering van de nieuwe ontsluitingsweg wordt betaald met geld dat bedoeld is om de economische crisis, die misschien al wel voorbij is, het hoofd te bieden. Voorwaarde was eigenlijk wel dat de aanleg al in 2015 gerealiseerd zou zijn. Bieze had echter begrip voor de vertraging, die is ontstaan door de ingediende bezwaren. "Ondanks dat is het gelukt om in 2015 de schop in de grond te krijgen."

Bewoners kunnen blij zijn
Met de nieuwe ontsluitingsweg wordt een lang gekoesterde wens om de bereikbaarheid van een belangrijke voorziening, het ziekenhuis, te verbeteren gerealiseerd. Omdat Bieze ook verantwoordelijk is voor het fietsen in Gelderland, was ze blij dat hiermee tevens de fietsverbindingen worden verbeterd. "Alle bewoners van Winterswijk kunnen blij zijn met deze mooie nieuwe ontsluitingsweg." Naast de wensenbrief kreeg ze nog een cadeau: een videoregistratie van de voorstelling in het Steengroevetheater in augustus. De gedeputeerden waren namelijk daarbij aanwezig geweest.