Excelsior in 1982 bij het 75-jarig jubileum. Foto: PR
Excelsior in 1982 bij het 75-jarig jubileum. Foto: PR Foto: PR Excelsior

Met Excelsior op reis door de historie van Winterswijk

WINTERSWIJK - Op zondagmiddag 20 en dinsdagavond 22 december brengt het harmonieorkest van muziekvereniging Excelsior een bijzonder theaterconcert. Tijdens het concert neemt het orkest het publiek mee op een reis door de rijke historie van Winterswijk. De zondagmiddag is uitverkocht, voor dinsdagavond zijn er nog wel kaarten.

Terwijl het orkest de muzikale puntjes op de i zet, wordt er door anderen gewerkt aan het verhaal en de bijpassende beelden. Hans Tenbergen, drijvende kracht achter de website van 'Oud Winterswijk', schrijft het verhaal. Tevens stelt hij zijn enorme verzameling oude foto's beschikbaar. Samen met dirigent Henk Jan Heijnen heeft hij de onderwerpen gekozen die tijdens het concert naar voren komen. Voor het visuele aspect is contact gezocht met André te Hennepe. André heeft het beeldmateriaal bij elkaar gebracht in een prachtige projectie, die tijdens het concert te zien zal zijn op het grote doek in de theaterzaal van de Storm. De drie heren zorgen voor een spannende combinatie tussen enerzijds verhalen en beelden en anderzijds mooie orkestrale muziek.

Naast foto's zijn er ook vele bijzondere bewegende beelden uit vroegere tijden. Vereniging het Museum heeft fraai filmmateriaal beschikbaar gesteld voor dit unieke concert. Ook museum het GOLS-station verleent haar medewerking door foto's en films ter beschikking te stellen. Winterswijk heeft veel te danken aan het spoorwegnetwerk. Dit onderwerp zal dan ook zeker voorbij komen tijdens het concert. Voorafgaand aan het concert zal museum het GOLS-station twee van haar bijzondere voertuigen tentoonstellen op de parkeerplaats bij de Storm.
Om alvast een indruk te krijgen van de combinatie tussen orkestmuziek en beeldprojectie is via de website van Excelsior een voorproefje te bekijken van het concert.

Het concert op zondagmiddag is uitverkocht. Voor dinsdagavond zijn er nog wel kaarten beschikbaar, dus wees er snel bij! Het concert begint zondag om 14.30 uur en dinsdag om 20.15 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van theater de Storm (www.theaterdestorm.nl), bij Han Kolkman Fotografie (Ratumsestraat 38) en bij Oonk Rijwiel- en Babyspeciaalzaak (Misterstraat 47).


www.excelsior-winterswijk.nl