Anneke en Alyssa met familie. Foto: PR
Anneke en Alyssa met familie. Foto: PR Foto: PR Estinea

Nieuwe bewoners helemaal thuis op Oostervoort

WINTERSWIJK - Sinds september dit jaar heeft de Oostervoort, één van de woonlocaties van Estinea in Winterswijk, er twee nieuwe appartementen bij. Dankzij deze appartementen is het voor de nieuwe bewoners Anneke Scheurs (46) en Alyssa Kubbe (10) mogelijk om in hun eigen vertrouwde Winterswijkse omgeving te blijven wonen. Dicht bij hun familie.

Anneke is één van de nieuwe bewoonsters. Ze heeft altijd bij haar ouders in Winterswijk gewoond. Alie, haar moeder, vertelt: "Anneke is de oudste van vier dochters in ons gezin. Ze is 46 jaar en meervoudig gehandicapt. Nadat mijn man een aantal jaren geleden is overleden, ging de 24-uurs zorg wat moeizamer. Daarom ben ik samen met mijn andere dochters gaan kijken wat voor mogelijkheden er zijn voor wonen met zorg voor Anneke. Na een aantal gesprekken met verschillende zorgaanbieders, hebben we afspraken gemaakt met Estinea. Er werden twee extra plekken gecreëerd bij de Oostervoort en één daarvan was op dat moment nog vrij. Hier is Anneke per 1 september gaan wonen.'

Ontmoeting via internet
Alyssa is de andere nieuwe bewoonster. Een jong meisje van 10 jaar. "Voor de verjaardag van Alyssa in 2014 zagen wij een mooie snoezelbuis op Marktplaats. Deze werd aangeboden door de Oostervoort. Dit was de eerste keer dat wij in contact kwamen met de Oostervoort en bij het ophalen van de buis kregen we meteen een rondleiding door het gebouw. De locatie Oostervoort liet ons maar niet los en toen het bekend werd dat er uitgebreid ging worden, hebben we samen heel wat gesprekken gevoerd. De beslissing was emotioneel erg dubbel, maar je wilt het beste voor je kind. Sinds september verblijft Alyssa in de Oostervoort," vertelt Judith, moeder van Alyssa.
Nu, twee maanden later, gaat het erg goed met Anneke en Alyssa. Ze voelen zich beiden helemaal thuis op de Oostervoort. "Anneke heeft een ruim appartement met een ruime, eigen badkamer. Ze heeft daar een hele goede en mooie plek. Vanaf de eerste dag voelde ze zich er prima thuis. De begeleiding is heel goed en vriendelijk. Ik heb op deze manier de intensieve zorg voor een groot deel uit handen gegeven, maar de medewerkers houden duidelijk rekening met de deskundigheid en ervaringen van de ouder," vertelt Alie.

Rust in het gezin
Judith vervolgt: "Ook Alyssa voelt zich helemaal thuis. Ze heeft het ontzettend naar haar zin. Het lijkt wel alsof ze er altijd al is geweest. Ze vindt het echt prettig om haar eigen plekje te hebben. Op de dagen dat ze thuis is, vraagt ze of ze naar de Oostervoort mag. Voor ons hét bewijs dat we een goede keuze hebben gemaakt. Ons meisje woont nu lekker dichtbij voor iedereen."