Geslaagden voor de lasopleiding.
Geslaagden voor de lasopleiding. Foto: PR Contour

Dertien keer lasdiploma bij Contour

WINTERSWIJK - Na een tweejarige training die plaatsvond in het bedrijf hebben alle dertien deelnemers, allen medewerkers van Contour Covering Technology BV, het diploma voor de MBO-opleiding Kwaliteitslasser gehaald. Daarnaast zijn twee medewerkers nu ook gecertificeerd lasser. Dat is volgens personeelsfunctionaris Lisette Janssen een resultaat om trots op te zijn.

Opleidingen worden volop gevolgd door medewerkers van Contour. Maar een tweejarige opleiding voor het behalen van een MBO-diploma inclusief aanvullende certificaten was al langere tijd een wens voor de lassers zelf en voor Contour. Samen met EQIN is een compleet nieuwe opleiding op MBO-niveau ontwikkeld door de opleiding van lasser te combineren met maatwerk.

Binnen het bedrijf MBO-diploma behaald

Met succes hebben de medewerkers twee NIL-lasdiploma's op niveau 2 of 3 gehaald op twee verschillende lasprocessen (MIG/MAG, TIG, Aluminium en RVS lassen). Zij hebben daarnaast ook een certificaat Visueel Lasinspecteur niveau 1 gehaald. Twee collega zijn bovendien geslaagd als gecertificeerd lasser.

Bij Contour werken meer dan 100 mensen en het bedrijf is al sinds 1945 actief in plaatwerk in diverse marktsectoren; tot 2004 onder de naam Sorba. Als onderdeel van de Contour Group is Contour Covering Technology bekend als specialist voor plaatwerk. Janssen: "Wij beschikken over moderne technieken, middelen en vakmanschap en hebben jarenlange ervaring met een brede variatie aan materialen. Hierdoor garanderen wij de juiste oplossing in plaatwerk. Daar hoort opleiden bij, het halen van erkende (NIL)diploma's, maar in dit geval ook maatwerktraining in dun plaatwerk. Hierdoor blijft Contour zich onderscheiden als hoogwaardige toeleverancier en partner van Original Equipment Manufacturers."


www.contour.eu