Een deelnemer in actie tijdens de marathon in 2014. Foto: PR
Een deelnemer in actie tijdens de marathon in 2014. Foto: PR Foto: PR Menners Regio Achterhoek

Indoormarathon in IJzerlo

IJZERLO - Op zaterdag 28 november houden de Menners Regio Achterhoek de jaarlijkse spectaculaire indoormarathon in het Hippisch Centrum De Achterhoek in IJzerlo.

Tijdens deze indoormarathon zullen menners met hun aanspanning twee keer een kegelparcours moeten afleggen. In het parcours zijn tevens twee marathonhindernisen opgenomen. De rijder welke in beide omlopen het snelste en met zo min mogelijk strafpunten eindigt, is winnaar in zijn klasse.
Aansluitend, na iedere verreden klasse, vindt een prijsuitreiking plaats.

De dag begint op 14:00 uur en duurt, naar gelang het aantal deelnemers, tot in de avond. Er wordt gereden in diverse pony- en paardenklassen. Om de opkomst van de jeugd in de mensport te bevorderen, is er tevens een jeugdklasse voor jeugd tussen de 8 en 14 jaar.

De organisatoren zijn enthousiast dat ze wederom gebruik mogen maken van de faciliteiten van Hippisch Centrum de Achterhoek in IJzerlo. Zo is er voldoende ruimte voor de rijders om aan te spannen en kan een ruim parcours worden uitgezet in de grote rijhal van 30 bij 60 meter.

Menners die willen deelnemen, kunnen zich opgeven bij het secretariaat; telefoon 0315-241137 of via e-mail doortjevoortman@hetnet.nl. Voor toeschouwers is de toegang gratis.

De Menners Regio Achterhoek is een samenwerkingsverband tussen een zestal Achterhoekse menverenigingen.

Dat zijn De Koetsiers Aalten - Dinxperlo, Koetsiersvereniging In 't Tuug Varsseveld, Stichting Mensport Winterswijk, Menvereniging Winterswijk - Oud Gerij e.o., Onder de Zweppe Zelhem e.o. en In Stap en Draf Hengelo (Gld).

In onderling overleg en samenwerking worden jaarlijks diverse evenementen georganiseerd voor aangespannen rijders in de Achterhoek.

Een deelnemer in actie tijdens de marathon in 2014. Foto: PR
Een deelnemer in actie tijdens de marathon in 2014. Foto: PR