Suzan en Freek in de Jacobskerk. Foto: Martijn Koedam
Suzan en Freek in de Jacobskerk. Foto: Martijn Koedam Foto: Martijn Koedam

Intiem luisterconcert in de Jacobskerk

Kippenvel op vrijdag 27 november

Door Kyra Broshuis

WINTERSWIJK - Een akoestisch concert in de oude Jacobskerk op de Markt in Winterswijk. Een idee dat al lang borrelde bij de initiatiefnemers Martijn Koedam en Jeroen Schreurs. Op vrijdag 27 november gaat het gebeuren. 'Kippenvel'; een intiem concert met bijzondere artiesten.

Singer-songwriters in een akoestische setting
Koedam en Schreurs, verenigd in de stichting Rasoptimisten, hebben een bijzonder programma in petto. "We kiezen voor een intiem concert met originele singer-songwriters. Het wordt een uniek concert, vanwege de artiesten maar zeker ook vanwege de sfeer. Deze kerk is nog in functie en wij vinden het heel bijzonder dat we er een dergelijk evenement mogen organiseren. De koster en kerkraad hebben enthousiast gereageerd en staan open voor dit concert. Het is de allereerste keer dat er een openbaar concert wordt gegeven in deze kerk. Uiteraard gaan we zorgvuldig met deze locatie om, het blijft allemaal kerkwaardig", aldus Martijn Koedam.

Eerder organiseerde hij met zijn stichting al de drive-In bioscoop in Winterswijk. Waar komt zijn drive vandaan? "Ik doe graag iets voor de gemeenschap, dat zit in mij. Daar moet je in Winterswijk wel een rasoptimist voor zijn, vandaar de naam. Als Kippenvel een succes wordt, willen we het zeker vaker gaan organiseren. We kijken dan ook naar andere kerken in de Achterhoek. Op ons verlanglijstje staan nog heel veel artiesten die we graag hier naartoe willen halen. In een akoestische setting klinkt alles anders, het is vaak een hele positieve verrassing."

Winnaar tv-programma komt voor Kippenvel

Michael Prins
Voor deze eerste editie van Kippenvel heeft de organisatie niemand minder dan Michael Prins weten te strikken. Deze singer-songwriter werd in 2013 winnaar van de het tweede seizoen van het televisieprogramma De beste singer-songwriter van Nederland. Hij versloeg in de finale publiekslieveling Maaike Ouboter. Sindsdien is zijn ster rijzende. Zijn najaarstour was binnen no-time uitverkocht en zijn debuutalbum 'Rivertown Fairytales', waarop hij prachtige, ingetogen folksongs laat horen, bereikte de top 10 van de Album Top 100. "Fantastisch dat we hem naar Winterswijk hebben kunnen halen, het is een artistiek talent."

Suzan & Freek
Ook zal het duo Suzan & Freek een spetterend optreden verzorgen. Dit uit Zieuwent afkomstige tweetal genoot al grote bekendheid in Achterhoek door hun bijzondere samenspel. Intussen treden Suzan & Freek op door het hele land en worden ze veelvuldig gevraagd voor bijzondere gelegenheden. "Ik verwacht echt kippenvel bij hun optreden. Door de akoestiek zal het nog mooier klinken dan anders."

Verrassingsartiest
De derde artiest van de avond is nog een verrassing. "Op zaterdag 14 november houden we een voorronde bij Café de Kerk in Winterswijk. Daar zullen nog 4 acts strijden om de laatste plek bij Kippenvel. Liefhebbers die al een concertkaartje hebben gekocht, kunnen met dit kaartje ook aanwezig zijn bij de voorronde die om 22:00 uur begint."

Het belooft een prachtige avond te worden in de Jacobskerk. Uiteraard is er ook gelegenheid om een drankje te drinken. "De kerk wordt fantastisch aangekleed waardoor er een intieme sfeer ontstaat. Er is geen plek waar de muziek beter tot zijn recht komt dan daar!"

Kussentje
Martijn Koedam adviseert de concertgangers wel om een kussentje mee te nemen. "De kerkbanken zijn helaas nog niet ingericht op een avond genieten van mooie muziek…"

Kaarten voor dit bijzondere concert kosten € 24,50 en zijn te bestellen via www.rasoptimisten.nl. Meer informatie is ook te vinden op de facebookpagina www.facebook.com/rasoptimisten.
Er zijn maximaal 400 plaatsen beschikbaar voor dit intieme concert dat om 21:00 begint. De deuren van de kerk gaan om 20:00 uur open.


www.rasoptimisten.nl