Het team van Lefers Advocatuur. Foto: PR
Het team van Lefers Advocatuur. Foto: PR Foto: PR Lefers Advocatuur

Lefers Advocatuur regelt ook schade na een overlijden

'Met een schade-verzekering inzittenden voorkom je een hoop narigheid'

Door Kyra Broshuis

EIBERGEN - Lefers Advocatuur uit Eibergen is gespecialiseerd in huurrecht en letselschade. Onder letselschade valt niet alleen de schade die men kan lijden door verwondingen maar ook de schade van achterblijvers na het overlijden van een dierbare.

Overlijdens-schade: aparte tak van sport

"Bij een overlijden worden veel mensen getroffen. Wanneer bijvoorbeeld iemand overlijdt die zijn ouders verzorgt, dan valt die hulp en ondersteuning weg. De ouders zitten dan met schade. Ook dan zijn er mogelijkheden om die schade te verhalen. Overlijdensschade zoals we dat noemen, is een hele aparte tak van sport", zo legt advocaat Jan Lefers uit.
"Een ander voorbeeld is wanneer de kostwinner uit een gezin wegvalt. Hoe gaat dat verder met de studiekosten voor de kinderen? Ook dat is iets waar je rekening mee moet houden. Naast het verdriet moeten mensen ook nog iemand in gaan schakelen om de letselschade af te handelen. Het zijn ingewikkelde berekeningen waar je, in tijden van rouw, helemaal niet op zit te wachten."

Eerste gesprek is altijd gratis
Toch is het wel belangrijk om actie te ondernemen, zo onderschrijft Lefers. Gelukkig is het zo dat er sinds kort nieuwe formules beschikbaar zijn die de ingewikkelde schadeberekeningen wat vereenvoudigen.

Lefers ziet zijn rol als letselschadeadvocaat groter worden.

"Het zijn hele delicate kwesties. Je moet altijd oog hebben voor het verdriet van mensen. Empathisch vermogen is daarbij erg belangrijk. Daarom is een eerste gesprek altijd gratis, de familie moet een goed gevoel bij ons hebben."

Als gespecialiseerd letselschadeadvocaat kan Lefers de familie veel uit handen nemen. Zo hoeven de achterblijvers bijvoorbeeld niet zelf contact op te nemen van de verzekeringsmaatschappij.

"Wij kunnen iets doen met de onmacht van de familie door in elk geval de financiƫle gevolgen zoveel mogelijk te beperken."
Schadevergoeding voor inzittenden
Wat veel mensen niet weten, is dat je ook als inzittende van een auto schadevergoeding voor letsel kunt krijgen.
"Je kunt altijd je schade verhalen bij een ongeluk waarbij minimaal 2 voertuigen betrokken zijn, als je zelf niet de bestuurder bent geweest. We hebben het dan over een zogenaamde Schuldloze Derden Regeling."

Wanneer het een eenzijdig ongeval betreft is er ook financiƫle compensatie mogelijk voor de bestuurder van het voertuig.

"Daarvoor moet je wel een SVI-verzekering hebben afgesloten. Dit staat voor SchadeVerzekering Inzittenden. Ik adviseer iedereen om een dergelijke verzekering af te sluiten, het kost bijna niets en je voorkomt een hoop (financieel) leed."

Meer informatie over de mogelijkheden is te vinden op de website.


www.lefers-advocatuur.nl