Tony en Maria. Foto: Sanne Wevers
Tony en Maria. Foto: Sanne Wevers Foto: Sanne Wevers

Gezamenlijke repetitie koor en orkest

WINTERSWIJK - Met nog ruim twee weken tot de première van West Side Story hebben de leden van het Winterswijks Muziek Theater afgelopen zondag samen met het orkest gerepeteerd. Na maandenlang met band of pianobegeleiding te hebben geoefend worden zang, dans en spel nu precies afgestemd op het orkest.

West Side Story is het muzikale meesterwerk van Leonard Bernstein. Een hele uitdaging voor het 17-koppige orkest. Muzikaal leider Gerben Kruisselbrink: "Om het stuk te kunnen spelen zoals Bernstein het heeft geschreven zouden we eigenlijk nog acht extra spelers nodig hebben, maar dat laat het budget niet toe. Ik heb net zo lang gezocht totdat ik de ideale bezetting had gevonden, zodat alles klinkt zoals het moet klinken. Sommige muzikanten bespelen meerdere instrumenten. Het is qua muziek de moeilijkste musical die ik ooit heb gedirigeerd."

Heftige emoties
De rol van Tony wordt gespeeld door Sasha ter Mors. Tony heeft samen met zijn beste vriend Riff de Jetz opgericht. Op een gegeven moment besluit hij om eruit te stappen. Zijn leven is in balans, totdat hij Maria ontmoet. Door zijn gevoelens voor haar komt Tony tot het besef dat het afgelopen moet zijn met de ruzie tussen de twee bendes. En dat loopt helemaal verkeerd af. Sasha: "Ik ben een ontzettende fan van Romeo en Julia. Dat is wat mij aanspreekt in deze rol. West Side Story is een zeer ritmische en dynamische musical. Dat is interessant en moeilijk, maar dat is ook een uitdaging. Er zitten een aantal scenes in met heftige emoties, die moeten goed en geloofwaardig zijn."

Grote uitdaging
De rol van Maria wordt gepeeld door Frenie Houwers. Maria is het jongere zusje van Bernardo, de leider van de Sharx. Maria ziet Amerika als het land waar al je dromen uitkomen en vindt de Jetz helemaal niet bedreigend. Maria ziet het dan ook niet als een probleem als ze haar oog op Tony laat vallen. Frenie: "Ik vind het een hele eer om de rol van Maria te mogen spelen. Ik had vorig jaar al een hele mooie rol als Klein Aagje, dus toen de audities kwamen stond ik voor een dilemma. Ga ik voor de rol van Anita waar de uitdaging vooral in het spel zit, of ga ik voor de rol van Maria waar qua zang een hele grote uitdaging voor mij ligt? Ik ben heel erg blij dat ik de kans heb gekregen om deze rol te mogen spelen."

Kaartverkoop
Het Winterswijks Muziek Theater staat van 19 tot en met 22 november in Theater De Storm met West Side Story.