Foto: PR Rosenhaege
Foto: PR Rosenhaege Foto: PR Rosenhaege

Wildproeverij op Rosenhaege in Kotten

KOTTEN - Als voorbereiding op de adventstijd vindt op Rosenhaege, in samenwerking met restaurant De Woord een bijzondere proeverij plaats van 'het vergeten wild'. Die proeverij vindt plaats op zaterdag 7 en zondag 8 november, tussen 12.00 en 17.00 uur.

Schadelijk wild. Zo wordt het ook wel genoemd: het wilde zwijn en de gans. Deze dieren brengen enorme schade toe aan akkers en weilanden, en soms zelfs aan particuliere tuinen. Om onnodige vernietiging van dit kostbare vlees te voorkomen heeft restaurant De Woord op creatieve manier bijzondere gerechten samengesteld, zoals rilette van wilde gans met chutney en boomgaardfruit, bouillon van verschillende wildsoorten met saucijsjes van gans en diverse wintergroenten, wildzwijnpaté of langzaam gegaarde bout van wild zwijn met stevige wildsaus en brood.
Al deze gerechten zijn te proeven tijdens dit weekeinde.

Volckmar Kroes, eigenaar van De Woord én van wijnbedrijf Opus Only, vertelt over en laat proeven van bijpassende wijnen bij wildgerechten. Ook is er aandacht voor de likeuren van likeurstokerij 'Het laatste Woord', behorend bij restaurant De Woord.
Rosenhaege presenteert op deze dagen de nieuwe collectie buitenkleding.

Op zondag komen de Jachthoornblazers uit Vreden de proeverij inluiden en Ellen Willems presenteert op Rosenhaege haar nieuwste boek 'Ode aan het Wild', een boek over de rijkdom van de Nederlandse bossen en het bereiden van wild, over paddenstoelen plukken en eetbare kruiden en planten.

De proeverij is zaterdag en zondag van 12.00 -17.00 uur. Entree gratis, ook voor de tuinen.
Rosenhaege is te vinden aan de Bekeringweg 8, Kotten bij Winterswijk.