Van links af Arjan Jonge Vos (voorzitter Lionsclub Oost Achterhoek),  Dirrie Bottinga (KiKa), Anja en Andries van Ooijen en Marc Kothuis (Lionsclub)
Van links af Arjan Jonge Vos (voorzitter Lionsclub Oost Achterhoek), Dirrie Bottinga (KiKa), Anja en Andries van Ooijen en Marc Kothuis (Lionsclub) Foto: PR Lions

Lions taxusactie levert 9.000 euro op

Lions taxusactie levert 9.000 euro op

REGIO - Lionsclub Oost Achterhoek en Van Ooijen Tuinen heeft de afgelopen zomer met de actie Snoei voor Leven 18.000 kilo taxussnoeisel opgehaald. Dit jaar was de opbrengst 20% groter dan vorig jaar, ondanks de heel warme tropische zaterdag in juli, die veel mensen ervan weerhield die dag te gaan snoeien. Op de resterende snoeidagen hebben maar liefst 30% meer mensen en hoveniers meegedaan.

Deelnemers met een taxushaag uit Lichtenvoorde, Groenlo, Aalten, Dinxperlo en Winterswijk hebben ervoor gezorgd dat de oogst ten goede is gekomen aan de bereiding van Taxol. Dit medicijn wordt gebruikt voor de behandeling van vele soorten kanker. Denk hierbij vooral borstkanker en prostaatkanker, twee veel voorkomende vormen van kanker, waarbij de Taxol goede resultaten boekt. Met 18.000 kilo is het mogelijk om 360 patienten een kuur aan te bieden.

Het snoeisel levert ook nog eens € 9000 op, dat ook dit jaar weer ten goede komt aan KiKa. Deze € 9000 gebruikt KiKa voor een groot onderzoek naar neuroblastoom, een tumor die vooral kinderen van jonge leeftijd treft. Het is een tumor in het hoofd met een slecht genezingsvooruitzicht. Een reden te meer om hier met het ingezamelde geld verder onderzoek te doen naar een doeltreffende behandeling.

Volgend jaar zomer vindt de actie 'Snoei voor leven' opnieuw plaats.


www.snoeivoorleven.nl