Twee hazen in het veld. Foto: Jan Stronks
Twee hazen in het veld. Foto: Jan Stronks Foto: Jan Stronks

Nationaal Landschap meer uitdragen

Vervolg van de voorpagina

Stronks hoopt dat uiteindelijk alle bedrijven op de kaart terecht komen, zodat die met de informatie op de website eromheen geïnteresseerden kan helpen om de voor hen juiste plek te vinden.

Profileren
"We proberen ondernemers er bewust van te maken dat hun bedrijf in een bijzonder gebied ligt", zegt Stronks. "Daar mag je best trots op zijn." Stronks is ervan overtuigd dat de klanten van de bedrijven eveneens gecharmeerd zullen zijn van de kwaliteit van die unieke omgeving. "Zich profileren als ondernemer in een Nationaal Landschap versterkt de identiteit en kwaliteit van het bedrijf en zorgt voor een positief economisch perspectief." Het Nationaal Landschap Winterswijk bestaat uit de gemeente Winterswijk en delen van de gemeenten Aalten en Oost Gelre. Daarin bevinden zich genoeg bedrijven die hieraan mee zouden kunnen doen, denkt Stronks. "Bovendien hoeven ze niets te betalen om deel te nemen."

Website
De website over het Nationaal Landschap Winterswijk is nog volop in ontwikkeling. Het is de bedoeling om hierop veel informatie over het gebied te plaatsen. Zo worden de verschillende landschapstypen beschreven, maar ook de belangrijkste natuurgebieden, bossen en landgoederen. Daarbij wordt aangegeven of en hoe er gewandeld kan worden. De website gaat echter niet alleen over natuur en landschap, maar ook over de cultuurhistorie. Bijzondere boerderijen en monumenten krijgen eveneens aandacht en natuurlijk wordt een stadje als Bredevoort niet vergeten. "Op termijn moet de website alle informatie over het Nationaal Landschap bevatten", zegt Stronks. "Of mensen worden doorverwezen naar andere sites of informatie voor meer verdieping."

Daarom wil Stronks graag nog wat meer bedrijven interesseren voor het Nationaal Landschap. Wie zich bij hem aanmeldt (janstronks@staringadvies.nl) krijgt daarom gratis een exemplaar van het boek 'Beleef de natuur in Winterswijk', dat als ondertitel 'Een inspirerende ontdekkingstocht in Nationaal Landschap Winterswijk' heeft.

Stronks is medeschrijver van dit informatieve boek met vele fraaie foto's.