De nieuwe pauken van de Kon. Wov.
De nieuwe pauken van de Kon. Wov. Foto: PR Kon. WOV

Kon. WOV krijgt van Cultuurfonds 3000 euro voor pauken

WINTERSWIJK - Het Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland heeft dit jaar 88 projecten op het gebied van cultuur en natuur ondersteund. Er werd financiële steun toegekend aan zeer diverse initiatieven in de regio.

Zowel grote als kleine projecten werden beloond en kunnen aan de slag met de bijdrage van het Cultuurfonds Gelderland. Onder meer aan muziek- en theaterverenigingen. Het Cultuurfonds Gelderland kan dit jaar uitkeren aan projecten die voldoen aan de doelstelling. Dat kan zij doen dankzij de bijdrage van de BankGiro Loterij, de Lotto, bijdragen van donateurs en de jaarlijkse Anjeractie. Per jaar worden zo'n 450 initiatieven gesteund.

Kon. WOV
De Koninklijke Winterswijksche Orkest-Vereeniging, heeft dit jaar € 3.000,- ontvangen voor de aanschaf van nieuwe instrumenten. Het geld wordt besteed aan de aanschaf van nieuwe pauken, waarop de slagwerkers zich nu kunnen uitleven.
Alle aanvragen worden per kwartaal beoordeeld door een commissie met kennis van zaken op hun deelterrein. De door het bestuur van het Cultuurfonds toegekende bedragen worden altijd pas achteraf, na realisatie van het project, uitgekeerd.

Culturele instellingen en organisaties die zich richten op natuur of wetenschap, kunnen via de website van het Cultuurfonds Gelderland een aanvraag indienen. Hier staat ook de richtlijnenwijzer waarmee de mogelijkheid op ondersteuning door het Cultuurfonds kan worden ingeschat.


www.cultuurfonds.nl/Gelderland