Foto: PR Filmhuis
Foto: PR Filmhuis Foto: PR Filmhuis

Filmhuis: Schneider vs. Bax

WINTERSWIJK - Stichting Filmhuis Winterswijk vertoont op dinsdag 3 november de film Schneider vs. Bax. De voorstelling in servicetheater Skopein aan de Meddosestraat in Winterswijk begint om 21.00 uur. Reserveren is gewenst en kan - bij voorkeur - via de website: www.skopein.nl.

Met Schneider vs. Bax levert Alex van Warmerdam alweer zijn negende speelfilm af. En gelukkig is "Schneider vs. Bax'" weer 'Warmerdamsiaans' als altijd. Dat wil zeggen bizar, ontregelend en vreemd aan de ene kant en grappig en vermakelijk aan de andere kant.

Mooie film van Alex Warmerdam

Schneider, een huurmoordenaar, wordt gebeld door Mertens. Hij heeft een spoedopdracht voor hem, maar Schneider weigert. Hij is jarig en heeft zijn vrouw Lucy beloofd te helpen met het voorbereiden van het diner dat hij vanavond geeft.

Mertens benadrukt dat het belangrijk is en dat het vandaag moet gebeuren. Het beoogde doelwit is Ramon Bax en "hij is een kindermoordenaar".

Ramon Bax is schrijver, en zit in een wit huisje in een moerassig rietlandschap. En hij is alleen, dus dit gaat een makkie worden voor Schneider. Veel meer informatie krijgt de huurmoordenaar niet. Al snel vertoont het strakke plan zijn eerste haarscheuren.

Bax is helemaal niet alleen, zijn depressieve dochter is op bezoek. En dat is nog maar het begin van een lange reeks tegenslagen.

Schneider vs. Bax is Alex van Warmerdam op zijn best. Heel anders dan zijn vorige film, het alom geprezen 'Borgman', maar gelukkig ook weer niet.