De theaterbank wordt onthuld. Foto: PR
De theaterbank wordt onthuld. Foto: PR Foto: PR Koningin Wilhelminaschool

KWS heeft z'n theaterbank

WINTERSWIJK - Vrijdag 16 oktober werd de nieuwe theaterbank op het schoolplein van de Koningin Wilhelmina School officieel geopend.

Het begon allemaal met het idee van voormalig schooldirecteur van de Koningin Wilhelmina school Marco König en Nico Aarnink om, in combinatie met Beweegwijs, het aanzicht en het creatieve gebruik van het schoolplein te verbeteren.

Samen smeedden zij een plan waarbij ze hulp kregen van architect René Scholten; hij maakte het ontwerp van de theaterbank.

Met het ontwerp van de theaterbank onder de arm gingen Marco en Nico samen naar de beurs van de Winterswijkse Uitdaging om te kijken of er misschien een bedrijf zou zijn die het ontwerp voor de school kon realiseren. Ze vonden een match met Wenninkhof Hoveniers en Groencentrum uit Meddo. Zo was een eerste stap gezet in de ontwikkeling en uitvoering van de gewenste theaterbank. Wenninkhof deed het voorbereidende werk zoals het maken van de mal, het uitzoeken en zagen van het hout. Ondertussen verzamelde Nico op school een team van vrijwilligers (ouders van leerlingen) die samen met Wenninkhof het hele project wilden uitvoeren.

In drie zaterdagen werd de klus geklaard. De eerste zaterdag werd een aanzienlijk deel van het plein van tegels ontdaan om de grond te egaliseren, daarna werd de mal geplaatst, gaten gegraven en beton gestort. De volgende twee zaterdagen kon de theaterbank opgebouwd worden, met uiteindelijk een prachtige eindresultaat, een aanwinst voor het plein.

Vrijdag 16 oktober werd de theaterbank officieel geopend door directeur André Grevers en de kinderen en leerkrachten uit de bovenbouw, waarbij Wenninkhof, Rene Scholten en Marco König natuurlijk niet mochten ontbreken. Als tegenprestatie hadden de kinderen uit de bovenbouw een prachtige act ingestudeerd en heerlijke hapjes gemaakt ter ere van de opening.

Daarna werd er, ook als tegenprestatie, een reclamefilm van de bouw getoond en gezellig nagepraat onder het genot van de hapjes van de leerlingen en een drankje.
De Koningin Wilhelmina School is iedereen die ook maar enigszins heeft bijgedragen aan de realisatie van deze theaterbank dankbaar, met name Wenninkhof Hoveniers en Groencentrum, architect Rene Scholten en de Winterswijkse Uitdaging.


Sleutelduel voor WSG

WINTERSWIJK - WSG 1 kreeg in de tweede competitieronde meteen al te maken met een sleutelduel. Verlies tegen promovendus Hoogeveen zou het team meteen in grote degradatienood brengen. Zover kwam het gelukkig niet. In Drenthe werd het 3½-4½.

Hoewel de score nipt was, kwam de zege nooit echt in gevaar. Henrik Lösing profiteerde van een fout van zijn tegenstander, terwijl Arjan van Lith eerst heel goed stond, daarna remise, maar toch nog won. Bert te Sligte scoorde een gedegen remise en Gerard Harbers liet de winst glippen (ook remise). Marcel Krosenbrink gaf een remise weg, door in tijdnood te blunderen. Clubkampioen Jochem Mullink bereikte na hachelijke avonturen ook een puntendeling. Bij een stand van 2½-3½ had Henri Abbink een remisestelling, waarin de thuisclub nog probeerde ijzer met handen te breken. Dat lukte niet. Kopman Reinhard Funke stond beter, maar net niet genoeg om te winnen.

WSG 2 verloor met enkele invallers van koploper Borne (5½-2½). Hannes Höing, één van de vervangers, wist een vol punt te scoren. Ook invaller Han van de Laar deelde het punt. Van de "vaste" basis kwamen alleen Dick Boogaard en Arent Luimes tot een halfje.
Het naar de eerste klasse gepromoveerde WSG 3 speelde een uitwedstrijd in Almelo, één van de favorieten voor de titel. De Winterswijkers gingen echter uiteindelijk met een opmerkelijke 2½-5½ zege naar huis.

Op de bovenste helft van de borden werd tegen sterke tegenstanders maar liefst 100% gescoord. Hennie Meijer, Job Geerdes, Han van de Laar en Henk te Brinke waren daarvoor verantwoordelijk. De 91-jarige invaller Jaap Wolters deed met een zege ook een knappe duit in het zakje. Dick Labee voegde aan bord 8 een remise toe aan het totaal. André Houwers moest het afleggen tegen een talentvolle jeugdspeler en Gerard Klein Langenhorst kon het niet bolwerken tegen een op papier sterke tegenstander.

De theaterbank op het plein van de KWS. Foto: PR