Een tussenstop bij het station. Foto: PR
Een tussenstop bij het station. Foto: PR Foto: Foto: PR

Kleuters De Esch naar bibliotheek

In kader van Kinder-boekenweek

WINTERSWIJK - Van 7 tot en met 18 oktober is het Kinderboekenweek. Daarom gingen de kleuters van basisschool De Esch vrijdag 9 oktober in een grote stoet van de Rusthuisstraat naar de bibliotheek om daar ieder twee boeken uit te kiezen voor de boekenkist in de klas.

Het was een gezellige onderneming voor de kleuters en de juffen. Onderweg werden liedjes gezongen en er viel genoeg te zien. Voor de twee jongste kleuters was een bolderkar meegenomen, zodat iedereen bij de groep kon blijven. Onderweg werd een tussenstop gemaakt bij het station. Een goede plek, want in de lessen voorafgaand aan de tocht naar de bibliotheek was het 'Het grote treinenboek' van Mattias de Leeuw bekeken en in de groep besproken. Ook maakten de kleuters allemaal een trein van een wc-rol.

Buiten de bieb was het de oude stoomtrein die de aandacht trok. Binnen was er veel aandacht voor alle boeken en koos iedere kleuter twee prentenboeken uit. Al die boeken konden mooi samen met de twee jongste kleuters in de bolderkar.
Eenmaal op school zijn de boeken in de boekenkist geplaatst. In de komende weken mag ieder kind dat klaar is met een (opruim)taak een boek pakken en 'lezen' in de klas. Daarnaast wordt er regelmatig een boek gepakt en door de juf voorgelezen en met de kinderen interactief besproken.
Dat gebeurt ook als de Kinderboekenweek voorbij is, want lezen is een belangrijk onderdeel bij basisschool De Esch.