De showroom van Auto Tiggeloven. Foto: PR
De showroom van Auto Tiggeloven. Foto: PR Foto: Foto: PR

Nu bij Auto Tiggeloven: Ssangyong Tivoli

Ook officieel dealer van Isuzu

BREDEVOORT - Auto Tiggeloven mag sinds kort auto's van Isuzu verkopen, repareren en onderhouden. De garage aan de Winterswijksestraat 69 in Bredevoort heeft namelijk van de Japanse firma, een van de grootste dieselmotorenbouwers ter wereld, het verzoek gekregen om als dealer voor het oosten van Gelderland op te treden.

Door Bart Kraan

Het is voor Auto Tiggeloven het tweede dealerschap. Het Bredevoortse bedrijf fungeerde al als officieel vertegenwoordiger van het Zuid-Koreaanse merk Ssangyong. Isuzu kwam bij Tiggeloven als dealer terecht omdat de Japanse firma meer auto's in Nederland wil verkopen. "Isuzu Benelux was op zoek naar dealers'', aldus eigenaar Paul Tiggeloven van Auto Tiggeloven. "Isuzu was eerst nog niet zo actief in Nederland maar wil nu in ons land meer auto's verkopen en zocht daarvoor dealers. Het wilde bedrijven met affiniteit met four wheel drives en die hebben we, want we zijn dus ook al dealer van Ssangyong. Dat had Isuzu gezien. Er volgden diverse gesprekken met als resultaat dat wij dealer van Isuzu zijn geworden.''

Er zijn inmiddels 18 Isuzu-dealers in Nederland. "Isuzu wil volledige dekking in Nederland en dat plaatje hebben ze nu aardig rond'', aldus Tiggeloven. Hij is vol lof over de D-Max van Isuzu. "In zijn klasse tot 3500 kilo heeft de D-Max de meeste trekkracht en met 1000 kilo het grootste laadvermogen. Kortom, een echte werkauto, die er toch indrukwekkend uitziet.'' Sinds kort verkoopt Auto Tiggeloven ook de Tivoli van Ssangyong, dat bekend staat om haar grote SUV-modellen. De Tivoli is echter een SUV-middenklasser oftewel een cross-over.

Veel affiniteit met four wheel drives

"De Tivoli is een auto met veel binnenruimte en compacte buitenafmetingen. Het is een fantastische gezinswagen die ook voor zakenmensen zeer aantrekkelijk is'', aldus Tiggeloven.
De Tivoli is vanaf 21.950 euro leverbaar. "Een heel nette prijs voor een topkwaliteitsauto uit Korea met 5 jaar garantie'', aldus Tiggeloven. Klanten kunnen kiezen uit auto's met een 1.6 liter benzinemotor of een 1.6 liter dieselmotor. De dieselmotor valt in de 20 procent bijtelling. Klanten hebben de keuze uit een automaat of een schakeluitvoering.

Auto Tiggeloven heeft onlangs de showroom uitgebreid van 150 tot 200 vierkante meter, waardoor er meer auto's kunnen staan. Tevens is de showroom beter geïsoleerd. Want er is een nieuwe pui met dubbel isolatieglas aangebracht en er ligt een nieuwe vloer met isolatie. En de service voor de klant is verbeterd. "Mensen die wachten tijdens een onderhoudsbeurt, kunnen beschikken over gratis wifi'', aldus Tiggeloven.


www.autotiggeloven.nl, www.4wdgelderland.nl en tel.: 0543-451252