Alle kampioenen bij elkaar. Foto: Bart Kraan
Alle kampioenen bij elkaar. Foto: Bart Kraan Foto: Bart Kraan

Sportkampioenen gehuldigd

'Gouden' Marijke Esselink blijft succesvol

WINTERSWIJK - "We gaan nog veel van jou horen." Die verwachting sprak wethouder Wim Aalderink tijdens de eerste huldiging van Winterswijkse sportkampioenen op maandag 12 januari uit tegenover Marijke Esselink. Dit naar aanleiding van haar eerste plaats op de 60 meter horden tijdens nationale indoorwedstrijden in Apeldoorn in januari 2014 en een gouden medaille op de 80 meter horden tijdens de nationale C-spelen in Amsterdam eind augustus vorig jaar.

Door Bart Kraan

Aalderink bleek over een vooruitziende blik te beschikken, want de atlete van AV Archeus pakte dit jaar bij de B-junioren gouden medailles op het Nederlands kampioenschap vijfkamp indoor in Apeldoorn in februari, het NK zevenkamp outdoor in Tilburg in mei en de 100 meter horden tijdens het NK in Breda in juni. Terwijl ze zich ook wist te plaatsen voor de Olympische Spelen voor de jeugd in Tiblisi in Georgiƫ.

42 kampioenen, waaronder nu ook mannen

Daar miste ze de finale van de honderd meter horden maar vestigde ze wel een nieuw persoonlijk record. En dus was Esselink afgelopen maandag weer van de partij toen de gemeente in de persoon van Aalderink in het bedrijfsrestaurant van het gemeentekantoor voor de tweede keer de Winterswijkse sporters die bij Gelderse, nationale en internationale kampioenschappen eerste waren geworden, in het zonnetje zette. Aalderink sprak van 'drie prachtige gouden medailles' en vond dat de Meddose atlete het, ook gezien haar prestatie in Tblisi, 'fantastisch had gedaan'. Ze was uiteraard blij met de gouden medailles die ze in het seizoen 2014-2015 had behaald, maar gaf toe dat de eerste plaats bij het NK vijfkamp indoor in Apeldoorn voor haar als een verrassing was gekomen. "Die titel had ik niet verwacht, want op het verspringen en het hoogspringen had ik in Ilse Kuiper, Britta de Haan en Emma Oosterwegel behoorlijke concurrentie. Ik wist dat het op die onderdelen moeilijk zou worden, het verbaasde me hoe goed ik kon meedoen. Onder druk heb ik goed gesprongen, maar normaal ik beter op de horden en het kogelstoten.''

Ook op het NK zevenkamp outdoor in Tilburg kreeg de zestienjarige Meddose te maken met Emma Oosterwegel.


Vervolg op pagina 9