Een grote mast met antennes zorgt voor de verbindingen. Foto: PR
Een grote mast met antennes zorgt voor de verbindingen. Foto: PR Foto: PR Scouting

Open huis Scouting tijdens jaarlijkse JOTA

WINTERSWIJK - In het weekend van 17 oktober heeft scouting Winterswijk haar jaarlijkse JOTA (Jamboree On The Air). Dit houdt in dat scouts door middel van radio-apparatuur praten met andere scoutinggroepen en en zendamateurs over de hele wereld.

Een grote toren van houten balken en touw met daarin antennes en een uitschuifbare mast zullen er voor zorgen dat dit gaat lukken.

Open huis
Wie benieuwd is naar die toren en hoe de scouts op deze manier contact maken met de andere kant van de wereld én alles daar tussen, is op zaterdag 17 oktober tussen 16.00 uur en 18.00 uur welkom bij Scouting Winterswijk.

De scouts zijn te vinden op Huininkmaat 4 in Winterswijk.

Meer informatie over de activiteiten is te vinden op de website, of op deze middag verkrijgbaar bij de scoutingleden en hun begeleiders.


www.scoutingwinterswijk.nl


Gouden Pint voor Alain Schepers

WOOLD - Alain Schepers heeft zaterdag in Utrecht de Gouden Pint 2015 gewonnen.

De Gouden Pint is de belangrijkste bierprijs in Nederland voor een persoon of organisatie die zich de afgelopen periode op een aansprekende wijze verdienstelijk heeft gemaakt voor de verdere ontwikkeling van de Nederlandse biercultuur. Er waren dit jaar vijf kandidaten genomineerd voor de nationale bierpromotieprijs.

De 43-jarige Alain Schepers, afkomstig uit het Woold en nu woonachtig in Ruurlo, journalist van beroep, is auteur van het boek 'Een wereld vol bier' en sinds kort na een studie van een aantal jaren internationaal erkend biersommelier. Op dit moment werkt hij aan een nieuw boek over speciaalbieren. Ook maakt hij sinds enige tijd samen met een aantal collega's eigen tv-programma's over alles wat met bier te maken heeft. Deze programma's zijn op internet te zien op Bierista.nl.