Nick Houwers:
Nick Houwers: "Zoveel mogelijk minuten maken." Foto: Kevin ten Dolle Foto: Kevin ten Dolle

FC Trias wil goede start vervolg geven

WINTERSWIJK - Promovendus FC Trias is de competitie voortvarend gestart, in twee wedstrijden werden al vier punten behaald. Speler Nick Houwers over het seizoen en wat hij vond van de voorbereiding en de eerste twee competitiewedstrijden.

Door Kevin ten Dolle

Waar andere clubs ervoor kiezen om vroeg te starten in de voorbereiding, heeft FC Trias voor een andere oplossing gekozen. "Wij hebben de hele maand juli doorgetraind en zijn relatief laat in augustus begonnen. Hierdoor hebben we nog lange tijd met de gehele selectie op het veld gestaan en dan heb je minder last van spelers die op vakantie gaan tijdens de voorbereiding", zegt Houwers. "Qua resultaten viel het in eerste instantie tegen. De wedstrijd tegen DZSV verloren we toch met vrij grote cijfers en daarna tegen FC Winterswijk verloren we ook. Gelukkig wonnen we daarna van Grolse Boys en de Duitse ploeg SF Graes. Toch hebben we er wel een goed gevoel aan overgehouden."

Eerste competitiewedstrijden
In de eerste wedstrijd pakte FC Trias op bezoek bij AD'69 meteen de eerste drie punten van het seizoen. De volgende wedstrijd, thuis tegen het taaie FC Eibergen, zorgde voor alweer het vierde punt voor de ploeg van Steven Verheijen uit twee wedstrijden.

"Beide wedstrijden kwamen we vroeg op achterstand en in beide wedstrijden zijn we daar ook van teruggekomen. Tegen AD'69 lukte dat heel goed en dat super positief. Tegen het stugge Eibergen braken ons persoonlijke fouten te veel op, waardoor we gelijkspeelden. Je weet dat ze zo goed mogelijk hun best doen om ons het voetballen moeilijk te maken, daar werd het ook rommelig van. Toch hadden we daar meer uit kunnen halen, maar aan de andere kant kregen zij op het eind ook enkele goede kansen", vertelt Houwers.

Sterke selectie
Met onder andere Vanja Kokor, Matthew Gernaat is er na de promotie voor versterking gezorgd in de selectie. Ook Houwers vindt dat de selectie er sterker van is geworden.

"Ja, in de breedte zijn we er absoluut sterker op geworden. Je ziet nu dat bijna alle posities wel dubbel bezet zijn door jongens die allemaal goed een balletje kunnen trappen. Ik kan me voorstellen dat de trainer het soms erg lastig heeft met de keuzes."

Verwachtingen voor het seizoen
"Omdat we net gepromoveerd zijn, is het natuurlijk lastig te zeggen waar we zullen eindigen. Ook moet je enigszins behoudend zijn daarin. Maar ik hoop dat we met dit team zo lang mogelijk mee kunnen doen en dat er aan het einde een plaats in de top vijf van de competitie inzit. En een periodetitel pakken, dat moet ook een van onze doelen zijn dit jaar", is de mening van Houwers.

Plekje bij de eerste 5 en periodetitel

"Persoonlijk hoop ik zoveel mogelijk te spelen, dat is een van de enige persoonlijke doelstellingen die ik heb dit jaar. Zoveel mogelijk minuten maken. En als team zo goed mogelijk ons best doen om de verwachtingen waar te maken en zo hoog mogelijk te eindigen", besluit Houwers.

FC Trias 1 speelde afgelopen zondag tegen Witkampers1. De wedstrijd eindigde in een 4-3 nederlaag voor FC Trias.