Foto: PR Marathon NLW
Foto: PR Marathon NLW Foto: PR Marathon NLW

Hoe loopt het lezersteam van Marathon Nationaal Landschap Winterswijk?

WINTERSWIJK - Voor de Marathon Nationaal Landschap Winterswijk is een lezersteam samengesteld, dat regelmatig verslag doet van voortgang van de voorbereiding op de marathon, die zondag plaatsvindt. Ditmaal vertelt Denise van der Donk uit Groenlo over haar ervaringen.

Kiwi's en compressiekousen
Opeens is het tijd voor alweer de laatste column in voorbereiding tot de Marathon Nationaal Landschap. De voorbereiding is goed verlopen, maar sinds een week voel ik mijn linkerkuit. Deze voelt gespannen aan, vooral in rust. Tijdens het hardlopen gaat het goed, dus afgesproken met mijzelf dat ik positief blijf over het verloop van de voorbereiding.

6 september stond de Tien Mijl van Tilburg op het programma. Via mijn werk konden we deelnemen. Goed geregeld allemaal. Bewust met de trein er naar toe gegaan, want de Brabantse gezelligheid hoort er na afloop ook bij. Verzamelen en napraten in een kroeg in Tilburg. Om 22.00 uur zagen we pas het bordje Lichtenvoorde - Groenlo weer. Gezellig was het dus zeker!

De wedstrijd: een massale start. Voor mijn gevoel stonden we in het verkeerde startvak en hebben we constant mensen in moeten halen. Daardoor kon ik niet mijn tijd behalen die ik voor ogen had, maar heb ik wel weer ervaren hoe het is om een wedstrijd te lopen die langer dan 15 kilometer is. Ik moet zeggen, tot 13 km. liep het als een trein, daarna moest ik toch even op mijn tanden bijten. Ik ben blij dat we deze 16,1 km. toch nog even meegepikt hebben als generale repetitie. Even voelen hoe het ook alweer is en deze gedachte ging de laatste 3 km. in Tilburg ook meerdere keren door mijn hoofd. Voldoende training in voorbereiding tot een halve marathon is een must!

Uit voorzorg draag ik nu tijdens het werk (als bijbaan verzorg ik demo's in de supermarkt) compressiekousen. Dit biedt preventie bij diverse klachten en zorgt voor een goed herstel na een intensieve inspanning. Daarnaast eet ik nu dagelijks 2 kiwi's. Een echte vitaminebom, met een anti-oxidantfunctie. Vitamine C is onder andere nodig voor de vorming van bindweefsel, de opname van ijzer en voor het op peil houden van de weerstand. Kiwi's: heerlijk op een beschuitje. Het liefst nog met een laagje Rinse Appelstroop!

Dit was mijn laatste column. Ik duim voor een zonnig weertje, 18 graden en moddervrij parcours. Alle deelnemers en organisatie veel succes en plezier gewenst!