Trainer Wilco Geerts. Foto: Marco ter Haar
Trainer Wilco Geerts. Foto: Marco ter Haar

FC Winterswijk gaat voor resultaat

Derby tussen FC Winterswijk en SV Grol

WINTERSWIJK - Aanstaande zaterdag 19 september staat de eerste derby op het programma in klasse 2I. FC Winterswijk neemt het dan op tegen het uit de eerste klasse gedegradeerde SV Grol. FC Winterswijk hoofdtrainer Wilco Geerts over die derby en de kansen voor zijn team.

Door Kevin ten Dolle

Voorafgaande van de wedstrijd tegen Quick 1888 was Geerts duidelijk. "We spelen hier tegen titelkandidaat nummer één voor mij. Zij hebben vooral in de breedte heel veel sterke spelers erbij gekregen. Wij gaan vanuit een goede organisatie een goed resultaat tegen hen proberen te halen."
Na de wedstrijd, die werd gewonnen met 4-2, was Geerts ook duidelijk in zijn commentaar: "We hebben vandaag een geweldige teamprestatie neergezet. Vanuit onze eigen organisatie die goed stond, zijn we gaan voetballen en hebben we een perfecte wedstrijd gespeeld en dus ook gewonnen. We bekijken het wedstrijd voor wedstrijd en deze wedstrijd is goed afgesloten, nu is het op naar Grol."

Ontevreden over voorbereiding
Qua resultaten in de voorbereiding heeft FC Winterswijk 1 weinig te klagen. De Graafschap werd lang bijgehouden en betrekkelijk gemakkelijk werd de bekerpoule overleefd met overwinningen op FC Trias en Grolsche Boys. Toch is Geerts niet tevreden. "Er waren te veel jongens tijdens de voorbereiding nog op vakantie, waardoor ik elke keer met verschillende jongens werkte. Daarentegen hebben Martijn (Meerdink, assistent trainer; Ktd) en ik daardoor wel iedereen een eerlijke kans kunnen geven en sommigen hebben daar optimaal gebruik van gemaakt. De selectie vind ik er zeker op vooruit gegaan. In de breedte zijn we veel sterker geworden, met Kenan Kukic van het achtste en Ilhan Nalovic en George Shamoun uit de A1 en dan nog de van SDOUC overgekomen Maarten Seesing. Yeftha Nyamsangya zijn we helaas kwijtgeraakt aan HSC'21, maar daar doet hij het hartstikke goed en dat gun ik die jongen van harte. Al met al zijn we er dus op vooruit gegaan."

Lenn Redeker
Éen van de spelers die optimaal gebruik heeft gemaakt van zijn kans is wel Lenn Redeker. "Ik kende hem niet dus ik wist helemaal niet wat ik van hem moest verwachten. Maar omdat onze eerste spits Timothy Gernaat geblesseerd was en onze tweede spits Nalovic een groot deel van de voorbereiding op vakantie was heeft Lenn de kans gekregen en die heeft hij uitstekend benut. Na de voorbereiding zouden we kijken of we hem zouden overhevelen naar de selectie en uiteindelijk hebben we dat gedaan. En tijdens zijn officiële debuut tegen Hatert scoort hij dan ook nog eens twee keer. Hij doet precies wat we van hem willen en hij is erg goed coachbaar voor ons", aldus Geerts.

Derby tegen Grol
"Een derby is een wedstrijd op zich. Het zijn altijd leuke wedstrijden om mee te maken. Ik heb ze als speler veel gespeeld en weet dat er net altijd iets meer spanning op staat. Wij willen altijd mooi voetballen en dat gaan we ook proberen. Alleen ben ik ook tegen Grol uit op resultaat en als dat betekent dat het dan iets minder mooi is, dan moet dat maar een keer. Wij moeten en zullen onze stinkende best gaan doen. Wij willen het dit seizoen ook net weer iets beter doen dan vorig jaar. Dit jaar willen we een periodetitel pakken en een plekje bij de eerste zes bemachtigen", besluit Geerts