Foto PR Filmhuis
Foto PR Filmhuis Foto: PR Filmhuis

Filmhuis: La Famille Bélier

WINTERSWIJK - Stichting Filmhuis Winterswijk vertoont op dinsdag 15 september de film La famille Bélier. De voorstelling in servicetheater Skopein begint om 21.00 uur. Reserveren is noodzakelijk en kan bij voorkeur via www.skopein.nl.

De Franse film La famille Bélier is ontroerend, hartverwarmend en hier en daar zelfs hilarisch.

Op dochter Paula na is het gezin Bélier doofstom. Paula speelt dan ook een cruciale rol in het gezinsleven van de boerenfamilie. Zo is zij degene die belt met leveranciers en ook is ze bij doktersbezoekjes onmisbaar als doventolk.

Haar muziekdocent ontdekt in haar nog een ander talent: Paula blijkt geweldig te kunnen zingen. Hij stimuleert haar dat talent verder te ontwikkelen en zich in te schrijven voor een zangauditie in het verre Parijs.

Voor Paula betekent dit een erg moeilijke keuze. Moet zij voor zichzelf en een zangcarrière kiezen en zo voor haar gevoel haar familie in de steek laten?

Lastig, temeer omdat haar doofstomme ouders nooit ten volle zullen kunnen begrijpen wat zingen voor haar betekent.

Ondanks dit dilemma is La famille Bélier bovenal een frisse komedie, boordevol komische situaties en vermakelijke karakters als Paula's (over-) emotionele moeder en haar eigenzinnige vader die ondanks zijn handicap vastbesloten is burgemeester te worden.

La famille Bélier houdt perfect het midden tussen komedie en drama.

Af en toe kan er een traantje worden weggepinkt, maar de gulle lach overheerst. Aanrader!