Kickoff betekende vrijdag: bootcamp.
Kickoff betekende vrijdag: bootcamp. Foto: Foto: PR

Kickoff: nieuw sportaanbod voor kids

WINTERSWIJK - Elke vrijdagmiddag is er Kickoff, op sportpark Jaspers, van 15.00 tot 18.00 uur. Kickoff is een initiatief van de Gemeente Winterswijk en Stichting Welzijn Winterswijk, in samenwerking met de clubs, die hun domicilie hebben op sportpark Jaspers.

Kickoff staat onder leiding van Mirjam Menkehorst (coördinatie) en Frank Weijkamp (uitvoering), met naast hen een enthousiast team. Het is een initiatief van de gemeente Winterswijk en SWW. Mirjam en Frank zijn tevens werkzaam bij Sport BSO Kicken dat een onderdeel is van SWW.

Kinderen laten kennismaken met sport

Het doel van Kickoff is om meer kinderen de mogelijkheid te geven om te sporten en te spelen. Daarbij zullen verschillende sporten aan bod komen, zodat kinderen kennis kunnen maken met de diverse sporten die er zijn. Ook het sociale aspect is belangrijk. De buurtsportcoach is er ook om verbindingen te leggen tussen sport- en beweegaanbieders en andere sectoren zoals bijvoorbeeld zorg, welzijn en onderwijs. Kickboksen, kinderyoga, survival, korfbal, schaatsen en nog veel meer is al aangeboden op de vrijdagmiddag. Vrijdagmiddag stond er bootcamp op het programma. Dat gebeurde bij sportcentrum de Tuunte. Daar mochten de deelnemers aan Kickoff een nieuwe bootcampbaan uitproberen. En dat was soms best moeilijk maar ook heel cool, vonden ze. Kickoff is veelal gratis, om zoveel mogelijk kinderen de kans te geven mee te doen. De activiteiten zijn bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar.


Informatie: www.activity4kids.nl of tel. 06-53530599.

Elkaar helpen, en doorzetten.