Roel Bulthuis.
Roel Bulthuis. Foto: Eigen foto

Hoe loopt het lezersteam van de Marathon NLW?

WINTERSWIJK - De Marathon Nationaal Landschap Winterswijk (Marathon NLW) vindt plaats op zondag 20 september. Er is een lezersteam opgesteld, dat door RunVision een hardlooptenue en -schoenen kreeg aangemeten, en dat wordt ondersteund bij de voorbereiding. Van de manier waarop dat gaat, doen zij verslag in columns. Ditmaal het verhaal van Roel Bulthuis.

Laatste loodjes ……….
Het volksfeest is voorbij, heerlijk relaxed een biertje gedronken. Toch een beetje rekening gehouden met 20 september. Vrijdagmorgen eerst maar een straffe training gedaan om vervolgens het verloren vocht op gepaste wijze aan te vullen.

Nog twee weken te gaan, het schema van sportrusten (www.sportrusten.nl) is op z'n eind, de 100 dagen zitten er op, de laatste dagen rustig aan naar de Marathon toe werken. Als ik nu al terug kijk op de afgelopen maanden is het voor mij al een groot succes geweest en de taart moet nog komen, de 42 kilometer!

Drie tot vier keer per week gericht trainen is toch wat anders dan af en toe een keertje naar de sportschool gaan als je zin hebt. Een schema afwerken vergt meer discipline en geeft meer resultaat. Ik heb nog nooit zoveel gerend in mijn leven en met plezier moet ik zeggen. Natuurlijk stel je een doel, een te verwachten eindtijd. In het begin een strakke tijd, maar gaande weg komt de realiteit. De opgeslagen data van alle trainingen geeft een goed beeld van wat mogelijk moet zijn. Ook had ik voor mezelf een bepaald lichaamsgewicht in gedachten voor als ik aan de start zou staan op 20 september. Dat laatste is niet helemaal gelukt, wel is het mooi om te zien dat een 54 jaar oud lijf toch z'n oude vormen terug dreigt krijgen, na een paar jaar sportieve "verwaarlozing".

Natuurlijk komt dat door veel sporten, maar ook voeding is hierin belangrijker geworden. Schaatste ik vroeger op een bord Brinta en een paar bruine boterhammen, nu ga ik ook mee in de nieuwste rages van Smoothies, bananenpannenkoeken, bietenburgers en ga zo maar door. Tijdens de trainingen ben ik aan het experimenteren met gelletjes en energierepen, al is dat nog niet helemaal mijn ding moet ik zeggen.


www.marathonwinterswijk.nl