Avanti Dames tonen veerkracht, ondanks verlies

Algemeen

WINTERSWIJK - Zondag stonden de hockeydames van Avanti er helemaal klaar voor. Met een lekker zonnetje begonnen ze goed aan het eerste kwart van de wedstrijd. Helaas kwam Avanti met 0-1 achter, gelukkig scoorde Jikke Spijkstra in het tweede kwart van de wedstrijd de 1-1.

Hattem speelde sterk en kwam tot 1-2, 1-3 en 1-4 waarvan één goal een eigen goal (Irene Bos) was. Daarna volgde een bijzondere situatie. Lot Winkelhorst speelde de bal naar Bo Mae de Vries. Zij werd geblokt en viel languit. Henrike Grijsen maakte gebruik van de situatie, want iedereen lette even alleen maar op Bo Mae. Henrike speelde de bal snel door naar Lieke die met een een hele mooie backhand de 2-4 scoorde. In een latere actie, was Jikke Spijkstra in gevecht met twee vrouwen van Hattem, ze kwam er sterk uit en legde de bal panklaar voor Joyce Oonk die heel mooi de stand naar 3-4 bracht. Helaas hadden de dames van Avanti niet iets te weinig tijd om de gelijkmaker te maken. Maar ze kunnen trots zijn op hun veerkracht om terug in de wedstrijd te komen. Er werd goed hockey gespeeld. Eindstand 3-4.