Spreekuur NVVE nu ook in Winterswijk

Algemeen

WINTERSWIJK - De Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde (NVVE) begint op dinsdag 19 oktober in het Business Center aan het Beatrixpark 22 in Winterswijk met een nieuw spreekuur waar leden met vragen over het opstellen van wilsverklaringen worden geholpen. Het spreekuur, dat geheel volgens de coronamaatregelen van de overheid wordt gehouden, bestaat uit een persoonlijk gesprek van een halfuur met een betrokken NVVE-consulent die antwoord geeft op persoonlijke vragen. Het spreekuur is op afspraak en wordt elke tweede dinsdag van de maand gehouden. Aanmelden kan nu al, ook voor de komende maanden. 

Voor 22,85 euro per jaar kan men lid worden van de NVVE en gebruik maken van diverse gratis diensten, zoals het spreekuur wilsverklaringen. De NVVE heeft ongeveer 50 spreekuurlocaties in het hele land. Leden die gezond zijn en gemakkelijk kunnen reizen, kunnen via het besloten deel van de website van de NVVE (Mijn NVVE) heel eenvoudig online een afspraak maken of via de Ledenadministratie die bereikbaar is op 020-6200690. Wie niet mobiel is of wegens gezondheidsklachten wat meer tijd nodig heeft, kan bij de NVVE een huisbezoek aanvragen.

In een wilsverklaring leggen mensen hun wensen over hun levenseinde vast. Er kan bijvoorbeeld in worden opgenomen of men bij ondraaglijk lijden voor euthanasie aanmerking wil komen, of welke medische behandelingen iemand in bepaalde situaties absoluut niet meer wil. Ook kan worden opgeschreven wie er namens de opsteller wensen kenbaar mag maken als deze dat zelf niet meer kan. De meeste vragen tijdens het spreekuur gaan over de waarde en de houdbaarheid van de wilsverklaring waarmee iemand een verzoek om euthanasie indient.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant