Avanti Dames 1 op eerste plek in competitie na overwinning op Overbetuwe

Algemeen

WITERSWIJK - Zondag ontvingen de dames van Avanti 1 de hockeyvrouwen van Overbetuwe (Elst). Ondanks dat veel meiden bij het festival Happy Feelings geweest waren, begonnen ze fit aan de wedstrijd. Het duurde even voordat Avanti haar eigen spel durfde te spelen. Na een kwartier kreeg Avanti een strafcorner, Mira Pleiter scoorde 1-0. Avanti bleef in de eerste helft de betere ploeg. De dames tikten lekker over en weer en net voor de rust scoorde Henrike Grijsen de 2-0.

Na de rust moest Overbetuwe wel enig risico nemen om de aansluiting te vinden. Ze kozen ervoor om de keeper eruit te halen en met 11 veldspelers de wedstrijd naar hun hand te zetten. Overbetuwe maakte inderdaad de 2-1, echter vrij kort daarna ging het fluitsignaal voor het eind van de wedstrijd. De stand bleef 2-1 voor Avanti. De dames van Avanti kunnen tot nu toe terugkijken op een mooie reeks van de afgelopen 3 wedstrijden. De eerste wedstrijd werd gelijk gespeeld (Doetinchem), vorige week (Lelystad) en zondag boekten ze een verdiende winst, waardoor ze nu aan kop gaan in de 4e klasse.