Belangstellenden zijn welkom om te komen helpen in de steengroeve. Foto: PR KNNV
Belangstellenden zijn welkom om te komen helpen in de steengroeve. Foto: PR KNNV

KNNV Natuurwerkdag Steengroeve

Algemeen

Een helpende hand werkt in de natuur

WINTERSWIJK - Natuurvereniging KNNV Oost-Achterhoek houdt op zaterdag 2 oktober een heel bijzondere natuurwerkdag. Belangstellenden gaan namelijk aan de slag in de Steengroeve.

Op zaterdag 2 oktober heeft men de kans om de verlaten steengroeve in te gaan tijdens de KNNV natuurwerkdag. Speciaal voor KNNV wordt het hek geopend. Gewapend met zaag en takkenschaar betreden de deelnemers dit relatief ongerepte terrein om onderhoudswerkzaamheden te verrichten.

De Winterswijkse Steengroeve is (inter)nationaal bekend als uniek natuurgebied en broedplaats van de oehoe. Door zorgvuldig beheer heeft de oude steengroeve zich ontwikkeld tot een veilige haven voor vele bijzondere planten en dieren. Het terrein is normaal gesproken niet toegankelijk voor bezoekers.
Natuurwerkers gaan in een ontspannen tempo aan de slag om ervoor te zorgen dat de soortenrijkdom hier in stand blijft en zich verder kan ontwikkelen. Daar profiteert uiteindelijk ook de majestueuze oehoe van. Er is uiteraard deskundige begeleiding aanwezig, met kennis van het terrein en veel ervaring in het onderhoud van natuurgebieden. Men kan dan ook veel leren over natuur(beheer) en de wilde planten die in het terrein voorkomen. Ondertussen maken aanwezigen tijdens een kop koffie of soep kennis met gelijkgestemde natuurliefhebbers.

De dag staat onder leiding van H. Toebes, een ervaren en enthousiaste KNNV kracht. Opgave graag per email, minimaal 2 dagen van te voren: h.toebes@solcon.nl. Vanwege de unieke locatie is het niet mogelijk deel te nemen zonder aanmelding. Voor gereedschap wordt gezorgd. Bovendien zorgt KNNV voor koffie/thee en warme soep. Neem wel graag zelf boterhammen mee. Deelnemers verzamelen op 2 oktober om 9 uur bij het VVV-kantoor in Winterswijk, Mevr. Kuipers-Rietbergplein 1.
Men kan ook direct naar de steengroeve komen, verzamelen om 9.30 uur aan de Steengroeveweg, bij het Oehoepad. Vanuit Winterswijk is dit net voorbij de Adamskampweg. Om 9.30 uur wordt het hek geopend, en achter de deelnemers weer gesloten. Het is dus belangrijk om op tijd te zijn. Zorg voor stevig schoeisel en eventueel een klapstoeltje voor de pauze. Er zijn handschoenen, maar het is fijn als men eigen handschoenen meeneemt. De dag duurt tot ongeveer 15.30 uur. Het is ook mogelijk om alleen in de ochtend te komen. Geef dat dan even aan bij de aanmelding.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant