Afbeelding

Vacatures voor vrijwilligers

Algemeen

WINTERSWIIJK - Ook deze week zijn er weer diverse vacatures voor vrijwilligers. 

Skills
In het Technieklokaal Skills staan vrijwilligers elke schooldag klaar om kinderen uit de hoogste klassen van het basisonderwijs in Winterswijk vertrouwd te maken met basisvaardigheden in: metaal, hout, elektra, solderen en de bakkerij. Hierbij worden creativiteit en inzicht bevorderd en interesse in vakmanschap aangewakkerd. Als leerlingbegeleider probeer je de liefde voor het vakmanschap over te brengen op de jonge leerlingen. Je hoeft zelf geen technicus te zijn, enige affiniteit met techniek is voldoende. Je moet het vooral leuk vinden om met jongeren te werken.

WIKO
Korfbalvereniging WIKO is opgericht in 1966 en heeft bijna 100 leden. WIKO kent drie soorten korfbal: veldkorfbal, zaalkorfbal en beachkorfbal. Veld- en beachkorfbal wordt gespeeld op sportveld Jaspers. Bij deze velden heeft men de beschikking over een modern ingerichte kantine. Naast goed uitgedachte trainingen en een goede begeleiding tijdens de wedstrijden wordt er binnen de vereniging veel aandacht besteed aan gezelligheid.
Korfbal is één van de weinige gemengde sporten in Nederland. De combinatie tussen heren en dames is geweldig om de sfeer, de variatie in het spel, het verschil qua kracht en de extra mogelijkheden die het spel te bieden heeft. Ter uitbreiding van het enthousiaste en jonge bestuur is men op zoek naar nieuwe bestuursleden.
Wil ook jij deel uitmaken van deze leuke groep vrijwilligers en korfbal nog beter in de markt zetten? Dan komen wij graag met jou in contact!

Meer informatie over beide vacatures op de site van het Vrijwilligerspunt. https://wijwinterswijk.nl/vrijwilligerspunt/vacatures

Kom der bi-j!
In de Week tegen Eenzaamheid staat ontmoeting en verbinding centraal. De Week tegen Eenzaamheid 2021 is van 30 september tot en met 7 oktober. Iedereen kan, door het bezoeken van één van de activiteiten van de WUh aan deze week deelnemen. Alleen samen kunnen WUh van de Week tegen Eenzaamheid een succes maken. Omdat ontmoeting bij eenzaamheid centraal staat maken diverse organisaties, die samenwerken in de werkgroep Eenzaamheid, een programma rondom ontmoeting. De Week tegen eenzaamheid is daarvoor dan ook de directe aanleiding.

De activiteiten vinden plaats in ’t Gasthuus. De volgende activiteiten staan op het programma.
Maatjestafel maandag 4 oktober: zoek je een maatje of wil je een maatje zijn? Kom der bi-j!

Ontmoetingstafel op woensdag 6 oktober: een wekelijkse activiteit voor mensen die graag andere mensen willen ontmoeten. Heb je zin in een praatje bij een kopje koffie of thee kom dan gewoon even langs. 

Vrijdag 8 oktober zijn er dan nog de Thematafels: hier kun je elkaar vinden op een bepaald onderwerp. Ben je benieuwd of heb je een specifiek onderwerp waarover je het wilt hebben?

Kom der bi-j! Voor meer informatie kan men contact opnemen met: Claudia Bosscher. Dit kan per mail: cbosscher@winterswijk.nl, info@winterswijkdoet.nl of bel met Claudia. Haar telefoonnummer is: 06-12 72 13 85. 

Nieuwsbrief Vrijwilligerspunt
Maandelijks verstuurt het Vrijwilligerspunt een nieuwsbrief. Inmiddels heeft deze nieuwsbrief een bereik van iets meer dan 1500 unieke personen. Wie de nieuwsbrief wil zien kan deze terugvinden op https://wijwinterswijk.nl/nieuwsbrief-september. Men kan zich ook via de site aanmelden voor de brief. 

Inwoners die meer informatie over het Vrijwilligerspunt, de Winterswijkse Uitdaging en de activiteiten van beide organisaties willen, kunnen elke ochtend van maandag tot en met donderdag binnenlopen bij Boogiewoogie, Roelvinkstraat 2. De coördinatoren zijn die dagen van 9.00 tot 12.00 uur aanwezig. Telefonisch is men te bereiken onder tel nr. 0543 200026, E-mail: info@winterswijkdoet.nl. Automaatje is van maandag tot en met  vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur via 0543 200036 te bereiken.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant