Just 6.5 draait in Filmhuis Winterswijk. Foto: PR
Just 6.5 draait in Filmhuis Winterswijk. Foto: PR

Meeslepende, dynamische thriller Just 6.5 draait in Filmhuis Winterswijk

Algemeen

WINTERSWIJK - De film Just 6.5 draait op dinsdag 21 september om 16.00, om 18.30 en om 21.00 uur in Filmhuis Winterswijk in Skopein aan de Meddosestraat.

Druk is het in de gevangenissen van Iran. Overvol met mensen, overvol met verdachten van drugshandel. En overvol met politieagenten die daar weer doorheen ploeteren, op zoek naar de waarheid of iets wat er op lijkt. Die drukte bepaalt voor een belangrijk deel ‘Just 6.5’ en het verhaal over het bestrijden van de drugshandel in dit islamitische land.

In die drukte en die overvolle gevangenissen en politiebureaus volgen de kijkers Samad, die met zijn team jacht maakt op drugshandelaar Naser Khakzad, die steeds uit handen van de politie wist te blijven. Hij heeft de touwtjes in handen, maar de werkers in het veld hebben hem nog nooit gezien. Samad staat onder druk vanwege die jacht, maar ook omdat hij in aanmerking wil komen voor promotie, terwijl er tegelijkertijd ook nog een onderzoek naar corruptie tegen hem loopt.
‘Just 6.5’ begint als een eenvoudig politieverhaal, maar wordt gaandeweg ingewikkelder. De achtergrond wordt gevormd door het keiharde Iraanse beleid om de handel in drugs te bestrijden. Het maakt niet uit of je een paar gram op zak hebt, enkele kilo’s of een halve aanhanger vol: in alle gevallen wordt de doodstraf opgelegd. Het cijfer uit de titel verwijst trouwens naar het geschatte aantal miljoenen drugsverslaafden in het land, dat 85 miljoen inwoners telt, iets meer dan de Bondsrepubliek Duitsland.
In die drukte lukt het regisseur Saeed Roustayi steeds om de aandacht van de kijker vast te houden. Het dendert maar door en de kijkers blijven de hoofdrolspelers op de hielen zitten. Letterlijk, want de camera gaat steeds mee die uitpuilende cellen in, de gangen door, naar de verhoorkamers en weer terug. Als kijker denkt men dat werkelijk iedereen wel een rol speelt in die drugshandel. Wie is de slechterik? Zijn het de grote handelaars, de kleine scharrelaars, de corrupte agenten? Of is het de aanpak van de overheid, die meer ellende creëert dan er wordt opgelost?
Voordat de toeschouwer antwoord heeft op die vraag, Heeft de kijker wel een meeslepende, dynamische, opwindende en intelligente thriller gezien. In eigen land was het de meest succesvolle film ooit in de bioscopen. Ook daarbuiten werd ‘Just 6.5’ met prijzen overladen.

Reserveren voor deze film kan via skopein.nl of tel.0543-521515. Gereserveerde kaarten dienen uiterlijk 15 minuten voor aanvang van de voorstelling te worden afgehaald. Daarna vervalt de reservering.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant