Het idee voor dit product is gepatenteerd en afkomstig van het Winterswijkse Idenova industrial design. Foto: PR
Het idee voor dit product is gepatenteerd en afkomstig van het Winterswijkse Idenova industrial design. Foto: PR

Opnieuw Gold award voor innovatie Winterswijks bedrijf Idenova BV

Algemeen

WINTERSWIJK - Op de internationale beurs voor de fietsindustrie Eurobike is de Smart Grip van het Deense Pro-Movec bekroond met de Gold Award voor innovatie. Het idee voor dit product is gepatenteerd en afkomstig van het Winterswijkse Idenova industrial design, die ook de ontwikkeling voor het Deense bedrijf uitvoerde.

De Smartgrip is een handgreep met knoppen en een geïntegreerd display voor e-bikes. Alle functies voor de bediening van de fiets zijn geïntegreerd. De bediening van de knoppen is comfortabel vanaf de achterzijde van de handgreep met wijsvinger en duim, zonder de hand van het stuur te hoeven nemen. Dit draagt bij aan de veiligheid. Door trillingen van het stuur wordt feedback gegeven aan de gebruiker, bijvoorbeeld waarschuwingen voor laag batterijniveau of aanwijzingen voor navigatie.

De jury zegt: “Verrassend slim: deze ergonomisch gevormde handgreep met geïntegreerde bedieningsknoppen toont in een mini display de instellingen van de elektrische aandrijving en gegevens als accu status. Bij het schakelen is er zelfs haptic feedback. Geweldig voor minimalisten. Er kan ook via Bluetooth verbinding met andere displays of smartphone worden gemaakt.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant