Wethouder Elvira Schepers (links) en Hans en Bea Koppelman voor het logo van De Wissel. Foto: Han van de Laar
Wethouder Elvira Schepers (links) en Hans en Bea Koppelman voor het logo van De Wissel. Foto: Han van de Laar

Nieuw beheerdersechtpaar op De Wissel

Algemeen

‘De klik is er, iedereen is enthousiast’

Door Han van de Laar

WINTERSWIJK -  Vanaf 1 september zijn Bea en Hans Koppelman de nieuwe beheerders van de sportkantine in de sporthal naast het Gerrit Komrij College. Ze komen oorspronkelijk uit Groenlo, maar wonen alweer zo’n drie jaar in Winterswijk. Toen de gemeente in april op zoek ging naar een opvolging van de vorige exploitant viel de keuze op Bea en Hans. De sporthal is eigendom van de gemeente en omdat er een nieuwe exploitant werd gezocht, begon een sollicitatieprocedure. De familie Koppelman was één van de gegadigden. Het gevoel wederzijds was meteen goed. Er was direct een klik tussen alle partijen. Met het onthullen van de nieuwe naam De Wissel was de overdracht van de kantine een feit.

Gezellige ruimte
Hans: “Ik zit al veertig jaar in de horeca en mijn vrouw heeft dat ook dertig jaar gedaan. We hebben er erg veel zin om De Wissel tot een succes te maken. Naast het gebruikelijke assortiment van een biertje en een bitterbal doen we veel met streekproducten, zoals verse melk, biologische yoghurt, kwark en fruit dat per eenheid kan worden gekocht. Er zijn ook fruitsalades en gezonde broodjes. We zijn iedere dag open. Doordeweeks vanaf 18.00 tot een uur of 23.30 en in de weekenden vanaf 8.00 of 9.00 uur, dat ligt een beetje aan de activiteiten op die dag. In principe doen we zelf alle diensten in de kantine, waar zo’n zestig tot zeventig mensen tegelijk in kunnen. We hebben gelukkig ook medewerkers achter de hand die kunnen bijspringen. Boven is nog extra uitloopruimte voor bijzondere gelegenheden, daar kunnen wel 250-300 mensen in.” Bea: “Er is hier veel mogelijk. We hebben eind juni de sleutel gekregen en zijn toen alles gaan opfrissen en opknappen. Tevens hebben we het meubilair aangevuld en nu is het dan zover. We willen hier echt een duurzame, gezonde, sociale en gezellige ruimte van maken! Dit is een mooi beroep om te doen. Althans, wij worden er blij van.”

Gezond concept
Voor de opening die door wethouder Elvira Schepers werd verricht, waren ook de gebruikers van de sportaccommodatie uitgenodigd. Deze waren in grote getale en met attenties gekomen. Een mooiere start kon de familie Koppelman zich niet wensen. De wethouder gaf aan trots te zijn op de gemaakte keuze voor Hans en Bea en was erg ingenomen met het gezonde concept. Daar kon ze als wethouder Sport helemaal achter staan, evenals voor het gegeven dat er zoveel gezonde producten uit de regio worden afgenomen.

Beheerderspaar Hans en Bea Koppelman zijn flink in de bloemen gezet. Foto: Han van de Laar

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant