Gejuich voor een veilige oversteek bij school ’t Waliën. Foto: Han van de Laar
Gejuich voor een veilige oversteek bij school ’t Waliën. Foto: Han van de Laar

Wethouder Tannemaat opent nieuweschoolzone Waliënseweg

Algemeen

‘Blij met burgerinitiatief’         

WINTERSWIJK - De verkeersveiligheid rond basisschool ‘t Waliën moet en kan beter. Dat was één van de boodschappen die buurtbewoner Lars Duistermaat namens de buurt vorig jaar met de gemeenteraad deelde. Een fietspad langs de Waliënseweg bleek na onderzoek praktisch niet haalbaar, maar rond de school en bij de kruising met de Schaapsweg zijn wel nieuwe maatregelen getroffen om de verkeersveiligheid te verbeteren. Vrijdag 3 september om 9.00 uur nam wethouder Henk Jan Tannemaat de weg samen met directrice Monique de Groot en leerlingen van ‘t Waliën in gebruik.

De wethouder gaf aan dat hij erg blij was met het burgerinitiatief van Lars. “Dat betekent betrokkenheid en dat willen we graag.” Vervolgens gaf hij een opsomming van de getroffen maatregelen. “De maximumsnelheid op de Waliënseweg is ter hoogte van de school verminderd van 60 naar 30 kilometer per uur. De weg is bij de school rood gekleurd en er staat groot SCHOOL op de weg. Tevens staan er gekleurde paaltjes bij de oversteekplaats. Hierdoor weten automobilisten dat zij een schoolzone passeren. Ook aan de kruising met de Schaapsweg is gewerkt. De bestrating is aangepast zodat het duidelijk zichtbaar is dat het om gelijkwaardige kruising gaat. Daarnaast is er ook een drempel op de weg geschilderd om de snelheid uit het verkeer te halen.”

De heropening van de weg vond onder grote belangstelling van betrokkenen plaats. Na het oversteken en weer terug op het schoolplein kregen de kinderen allemaal een appel van de gemeente en mochten ze nog even buiten spelen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant