Arjan Ongena en Janny Groters. Foto: Verona Westera
Arjan Ongena en Janny Groters. Foto: Verona Westera

MEC viert alsnog 75-jarig jubileumfeest

Algemeen

Volop feest binnen de mogelijk-heden

Door Verona Westera

MISTE/CORLE - Het wordt een iets ander feest en natuurlijk een jaar later dan in eerste instantie was bedacht, maar het 75-jarig jubileum van voetbalverenging MEC zal toch alsnog flink gevierd worden. Voorzitter Arjan Ongena en secretaris Janny Groters zijn het er wel over eens: aan het programma en de voorbereidingen zal het niet liggen.

De feestelijkheden beginnen op vrijdag 17 september met een receptie. “Dat is voor genodigden, maar ook voor iedereen die de club een warm hart toedraagt”, vertelt Arjan. Wel is het noodzakelijk om een coronatoegangsbewijs en een legitimatie te laten zien. Het gaat dan om een negatieve testuitslag, een vaccinatiebewijs of een bewijs dat men hersteld is van corona. “Om die reden zijn alle activiteiten op het trainingsveld”, legt de voorzitter uit. “Daar kunnen we eenvoudig iedereen controleren die toegang wil tot een van de feestelijkheden. Het is dan ook een afgezet terrein.” De organisatie zorgt er voor dat alle coronaregels nageleefd worden. “Zo kunnen mensen wel vrij een feestje vieren op het terrein, als iedereen maar gecontroleerd is bij binnenkomst”, voegt Janny toe. “Het is vervelend, maar het is nu eenmaal zo en we zijn al lang blij dat het feest zo wel kan doorgaan.” Arjan: “Tja, en om alles goed rond te krijgen moet ik op mijn werk af en toe eens een uurtje extra snipperen, maar dat is dan maar zo.”

Wie de receptie wil bijwonen kan vanaf 19 uur terecht onder de overkapping op het trainingsveld van MEC, aan de Misterweg in Miste. “Er zijn wat toespraakjes en er is muziek. Ceremoniemeester Robert Woordes zorgt dat alles op rolletjes loopt”, lacht Arjan. Aansluitend is er een soort van reünie, waarbij iedereen kan napraten en herinneringen ophalen. “Want dat hoort bij een jubileum”, vindt Janny. En er zullen heel wat herinneringen opgehaald worden. “Ik ben op de kop af 32 jaar lid van MEC”, laat Arjan weten. “Want ik ben vandaag jarig en ik werd op mijn tiende verjaardag lid van de club”, voegt hij toe. Janny is, met tussenposen, zo’n 40 jaar lid. Janny: “Het verloop bij MEC is minimaal. Onze jeugdleden zijn ook weer kinderen van oud-spelers. Het gaat bij MEC vooral om de saamhorigheid en gezelligheid. Vandaar ook ons motto: MEC meer dan voetbal alleen.”

Fc de Rebellen
Op zaterdag 18 september komt FC de Rebellen (een team van oud-profvoetballers) naar Miste voor een pot voetbal. Het terrein is open vanaf 13 uur (kaarten voor iedereen vanaf 18 jaar, te verkrijgen bij Den Tappen, alleen contant te betalen, of bij de leden van de jubileumcommissie. Indien voorradig nog aan de poort). Voor de jeugd (MEC en Bredevoort) start een clinic met oud -profvoetballer Martijn Meerdink. Voor de kleintjes is er een opblaasvoetbalveld en een springkussen. En er is muziek van dj Nick.
Rond 15.30 uur begint de warming up van de Rebellen en de spelers van MEC. “Iedereen die graag mee wil spelen tegen de Rebellen kon zich aanmelden. Er hebben zich zeker zo’n 30 spelers uit allerlei teams van MEC aangemeld. We maken een selectie en er zullen zo veel mogelijk mensen spelen”, aldus de voorzitter. Vooralsnog zullen de Rebellen Noah Zeeuw (K), Andy van der Meijde, David Mendes da Silva, Sjaak Polak, Andwelé Slory, Romano Denneboom, Olaf Lindenbergh, Patrick Pothuizen, Ali Bousaboun, Martijn Meerdink, Barend van Deelen, Geoffrey Prommayon, Rik Platvoet verschijnen in Miste (Trainer John de Wolf nog even onder voorbehoud, de dag erna speelt Feyenoord tegen PSV). Scheidrechter is Dick Jol. MEC speelt in een speciaal jubileumtenue: blauw met roze bies. “Gewoon iets geheel anders”, motiveert Arjan de kleurkeuze.

Vanaf 18 uur is er een feestavond met band onder de overkapping en op het buitenterrein. Ook hiervoor zijn weer de coronatoegangsbewijzen en legitimatie verplicht. 

Oktoberfest
Op zondag vanaf 12.30 uur worden er Highlandgames gehouden, wederom op het trainingsveld. De jubileumviering gaat aansluitend verder met het Oktoberfest. Ook voor dit feest zijn kaarten, coronatoegangsbewijzen en legitimatie nodig (kaarten ook bij Den Tappen, contant betalen). Er is volop muziek, onder andere van ‘Die Orginaler MEC Freunde’, een gelegenheidsdweilorkest. Verder zijn er diverse ‘Deutsche Gäste’, die het feest opleuken. “Het is zeker niet verboden om in Lederhosen te verschijnen”, laat Janny weten. “Niet verplicht, maar veel mensen hebben er toch wel een in de kast hangen.”

Rond 18 uur worden de feestelijkheden afgesloten. Janny en Arjan zijn het er over eens: “Een mooi programma, maar het wordt een pittig weekend.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant