Voedselbank start actie ‘Op een lege maag kun je niet leren’

Algemeen

ACHTERHOEK - Het aantal huishoudens in Nederland dat voedselhulp krijgt van de Voedselbank is in 2020 met 7,2% gestegen. Achter deze toename zit ook een grote groep kinderen. Het aantal kinderen tot en met 17 jaar dat afhankelijk is van de Voedselbank steeg in 2020 met 9,3% ( 36.858 kinderen). Speciaal voor deze kinderen, start Voedselbanken Nederland een grote landelijke actie gericht op het ontbijt ‘Op een lege maag kun je niet leren’ in samenwerking met Albert Heijn.

De actie, waaraan landelijk 660 AH winkels meedoen, loopt vanaf 29 augustus tot en met zondag 12 september.
Voedselbank Oost-Achterhoek, met centrale vestiging in Lichtenvoorde, verzorgt 12 uitgiftepunten die gelegen zijn binnen vijf Achterhoekse gemeenten Aalten, Berkelland, Oost Gelre, Winterswijk en Oude IJsselstreek.
Deze Voedselbank is enorm blij dat ook in hun werkgebied een zevental AH-winkels meedoen aan deze actie, namelijk AH Borculo, AH Eibergen, AH Groenlo, AH Lichtenvoorde. AH Neede, AH Ulft en in AH Winterswijk.

Alle aangeboden producten zijn gericht op een voedzaam ontbijt. De Voedselbank Oost-Achterhoek hoopt dat er tijdens de twee actieweken superveel producten mogen worden opgehaald bij de genoemde supermarkten. De geslonken voorraden moeten hoognodig worden aangevuld om elke week ruim 300 tot 350 voedselpakketten goed te kunnen samenstellen. 

De doelstelling van de voedselbank is tweeledig: het bieden van directe voedselhulp aan de armste mensen en het voorkomen van verspilling van goed voedsel. Om in aanmerking te komen voor voedsel mag men als alleenstaande, na aftrek van vaste lasten zoals huur, gas, water, licht en verzekering, niet meer dan 230 euro per maand overhouden. Voor gezinnen is de norm ruimer. De voedselbank heeft in 2020 ruim 50 miljoen producten uitgedeeld. Het werk wordt gedaan door bijna 13.000 onbetaalde vrijwilligers. Albert Heijn en Voedselbanken Nederland werken al jaren nauw samen. AH doneert jaarlijks ruim 4,3 miljoen producten en stelt zijn landelijke winkelnetwerk beschikbaar om lokale inzamelingsacties te organiseren. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant