Egel in het licht van koplampen. Foto: Vildaphoto

Egel in het licht van koplampen. Foto: Vildaphoto

Thema-avond over egels en andere insectenetende zoogdieren

Algemeen

WINTERSWIJK - Egels, wie kent ze niet? Althans, denkt ze te kennen maar wat weten we er nu echt van? Stekelvarken is echt een verkeerde naam. In kruiswoordpuzzels duikt ie steevast op als: insecteneter. Maar klopt dat wel? En zou hij dan het enige insectenetende zoogdier in Nederland zijn?

Veel minder bekend zijn de spitsmuizen. Meervoud, want daar zijn verschillende soorten van. Jammer van de naam die ze in het Nederlands kregen: spitsmuis, want het zijn totaal geen muizen. Ze zijn veel meer verwant aan de vleermuizen (hoewel ook deze naam verkeerd is) en staan ook dicht bij de egel. Daarom komt Henriëtte van der Loo over deze dieren vertellen op 8 september. 

Henriëtte is bioloog en ecoloog. Jarenlang gaf zij les op de middelbare school. Daarnaast heeft zij een eigen onderzoeksbureau met specialisme ‘zoogdieren’. In het bijzonder aan vleermuizen heeft zij veel onderzoek gedaan.

De lezing op woensdag 8 september is in het zalencentrum van de Zonnebrinkkerk, Zonnebrink 61, in Winterswijk. Aanvang: 20 uur, einde 22 uur. Toegang: 5 euro (leden IVN of KNNV 3 euro). Maximaal 40 bezoekers. Aanmelden is noodzakelijk en kan bij Annet Elburg op e-mailadres: elburga@xs4all.nl. Inlichtingen: Annet Elburg tel. 06 11404237.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant