Afbeelding

Nieuws van het Vrijwilligerspunt

Algemeen

WINTERSWIJK - Winterswijkse Uitdaging Vrijwilligerspunt deze week, met enkele vacatures en een nieuwe aanwinst voor het Samenrijderspunt.

Dagcoördinator Kledingbank
De stichting Kledingbank Winterswijk en omstreken heeft als doel het doorgeven van goede herbruikbare kleding aan mensen die het hard nodig hebben, maar dit niet zelf kunnen betalen. Met een verwijzing van een hulpverlenende instantie kan bij de Kledingbank een afspraak gemaakt worden. De Kledingbank is op zoek naar een enthousiaste dagcoördinator. Deze dagcoördinator heeft als taak om het team van ca. vier enthousiaste en ervaren vrijwilligers aan te sturen en te begeleiden. Samen met het team zorg je ervoor dat klanten worden geholpen, de telefoon beantwoord wordt en dat binnengebrachte kleding wordt gesorteerd.
Heb jij goede communicatieve vaardigheden en vind je het leuk om een team aan te sturen? Dan komt de Kledingbank graag in contact met je.

Secretaris en voorzitter Korfbalvereniging Wiko
Wiko is de korfbalvereniging uit Winterswijk. Wiko is opgericht in 1966 en heeft bijna honderd leden. Het belangrijkste voor WIKO is dat ieder lid op zijn of haar eigen manier met korfbal bezig kan zijn. Bij Wiko speel je net als bij veel andere sportverenigingen in een team. Wiko kent drie soorten korfbal: veldkorfbal, zaalkorfbal en beachkorfbal. Beachkorfbal speelt men op een eigen beachveld. Bij de beachvelden heeft men de beschikking over een eigen, modern ingerichte kantine. Naast goed uitgedachte trainingen en een goede begeleiding tijdens de wedstrijden wordt er binnen de vereniging veel aandacht besteed aan gezelligheid. Korfbal is één van de weinige gemengde sporten in Nederland. De combinatie tussen heren en dames is geweldig om de sfeer, de variatie in het spel, het verschil qua kracht en de extra mogelijkheden die het spel te bieden heeft. Ter uitbreiding van het enthousiaste en jonge bestuur is men op zoek naar een secretaris en een voorzitter. Wil ook jij deel uitmaken van deze leuke groep vrijwilligers en korfbal nog beter in de markt zetten, meld je dan aan via de site van het Vrijwilligerspunt.

Ga voor deze en andere vrijwilligerswerkvacatures naar wijwinterswijk.nl/vrijwilligerspunt/vacatures.

Driewielfiets Samenrijderspunt
Naast duofietsen, een rolstoelfiets en een tandem beschikt het Samenrijderspunt vanaf deze week ook over een driewielfiets. Deze elektrisch ondersteunde fiets is geschikt voor personen die niet meer op een gewone tweewieler kunnen fietsen. De driewielfiets is met name bedoeld voor mensen die extra ondersteuning en stabiliteit willen hebben tijdens het fietsen. De driewielfiets zorgt voor stabiliteit en creëert daarmee een gevoel van veiligheid tijdens het fietsen. De driewieler is eenvoudig met opstappen en er is een goede zitondersteuning. De fiets die het Samenrijderspunt ter beschikking stelt, is het model Easy Rider. Deze fiets heeft een lage instap en een naar voren gerichte traprichting. In principe zijn er voor inwoners van Winterswijk geen kosten aan het gebruik van deze en de andere fietsen verbonden. Men kan deze fiets reserveren door contact op te nemen met samenrijders@winterswijkdoet.nl of door op werkdagen tussen 9.00 en 12,00 uur te bellen met het Samenrijderspunt tel nr. 0543 - 200036.

Bereikbaarheid Vrijwilligerspunt
Het Vrijwilligerspunt is in de maand augustus op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur alleen telefonisch of op afspraak te bereiken. Men kan contact opnemen via telefoonnummer 0543-200026. Mailen kan ook: info@winterswijkdoet.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant