Afbeelding

Vrijwilligers gezocht

Algemeen

WINTERSWIJK - Het Vrijwilligerspunt Winterswijkse Uitdaging heeft weer verschillende vacatures voor vrijwilligers.

Voor diverse organisaties: chauffeurs
In het lunchcafé Bijzonder Gewoon krijgen mensen met een verstandelijke beperking de ruimte en mogelijkheid om op eigen niveau volwaardig onderdeel te zijn van de maatschappij. Om de medewerkers naar het werk en weer thuis te brengen, zoekt men nog een aantal vrijwilligers.
Zorgboerderij de Naober in Winterswijk is op zoek naar een chauffeur die haar cliënten naar de boerderij wil brengen. Eventueel kun je in de tussentijd op de Zorgboerderij blijven en/of boodschappen doen.
Voor het vervoer naar hun dagbesteding delen zorgaanbieders Estinea en Zozijn hun wagenpark en ook de vrijwillige chauffeurs. De chauffeurs zorgen voor het vervoer van mensen met een beperking naar de dagbesteding.
Voor alle vacatures geldt dat je niet in het bezit hoeft te zijn van eigen vervoer. Je gebruikt de vervoermiddelen van de diverse organisaties. Voor meer info kijk op de website van het Vrijwilligerspunt Winterswijk: www.vpwinterswijk.nl.

Fietsers
Verschillende zorginstellingen en ook het Samenrijderspunt beschikken over elektrische duofietsen. Het Samenrijderspunt heeft daarnaast nog een elektrische rolstoelfiets en een elektrische driewieler. De zorginstellingen en het Samenrijderspunt willen graag in contact komen met vrijwilligers die graag buiten zijn om met inwoners te gaan fietsen. Vind je het leuk om een oudere een leuke fietstocht te bezorgen en er samen op uit te trekken? Meld je dan aan! Je kunt aangeven op welk dagdeel je beschikbaar bent.

Administratieve krachten
Omdat steeds meer organisaties de weg naar het Servicepunt weten te vinden is men zelf op zoek naar versterking. Vanuit het Servicepunt wordt ondersteuning voor verschillende functies binnen verenigingen en stichtingen aangeboden. Denk hierbij aan leden- en basisadministratie. Daarnaast biedt het Servicepunt hulp bij het aanvragen van vergunningen en ondersteunt men ook bij het aanschrijven van fondsen. Alle administraties worden door het Servicepunt uitgevoerd. Inmiddels wordt een tiental organisaties door het Servicepunt ondersteund. Ben jij die administratieve kanjer die men zoekt, meld je dan via info@winterswijkdoet.nl.

Verkeersregelaars en meer
Van 1 t/m 3 oktober staat Winterswijk in het teken van hardlopen en wandelen. De stichting Nationaal Landschapsloop Winterswijk organiseert dan het Wandelweekend Winterswijk en de Marathon Nationaal Landschap in Winterswijk en omgeving. Een evenement, dat deelnemers een mix van inspanning en ontspanning brengt. De organisatie werkt hard aan de laatste puntjes op de i, maar de routes liggen klaar en de concrete voorbereidingen zijn in volle gang. “Het sleutelwoord hierin is samen”, laat de organisatie weten.
Om het Wandelweekend en de Marathon Nationaal Landschap Winterswijk mogelijk te maken en veilig te laten verlopen, zijn veel handen nodig. De organisatie is nog op zoek naar verkeersregelaars en andere vrijwilligers. Deze worden geworven door het Vrijwilligerspunt, dat ook de instructie voor het benodigde certificaat van de verkeersregelaars verzorgt.
“De nadruk bij de landschapsloop begin oktober ligt op gezelligheid en recreatie, dus dat geldt wat ons betreft ook voor de verkeersregelaars en vrijwilligers.” Aldus Harrie Garritsen van de Winterswijkse Uitdaging. “Natuurlijk moeten er aanwijzingen gegeven en opgevolgd worden, maar we verwachten juist gemoedelijkheid; verkeersregelaars zijn er om ervoor te zorgen dat de lopers veilig hun route kunnen vervolgen.”
Wout van den Berg, voorzitter van Stichting Nationaal Landschapsloop Winterswijk, kijkt uit naar het lange weekend: “Dit evenement in de buitenlucht is voor ons een stap naar een wereld die weer opengaat. Daar dragen wij graag aan bij, we gaan hier samen iets van maken. We kunnen opnieuw beginnen en het leven en de prachtige omgeving van Winterswijk vieren.”
Wil jij bijdragen aan het mogelijk maken van dit gezellige evenement? Help dan om alles in goede banen te leiden. Je hoeft geen gecertificeerd verkeersregelaar te zijn, je word van harte uitgenodigd voor een kennismaking en instructie. Ook voor andere hand- en spandiensten kan de organisatie nog vrijwilligers gebruiken, die in teamverband kunnen helpen bij bijvoorbeeld verzorgingsposten onderweg. Meer info of aanmelden kan via info@winterswijkdoet.nl..

Bereikbaarheid Vrijwilligerspunt
Het Vrijwilligerspunt is vanaf maandag 2 augustus tot en met vrijdag 27 augustus alleen digitaal bereikbaar. Daarnaast is men ’s ochtends van 9.00 tot 12:00 uur telefonisch bereikbaar onder telefoonnummer 0543-200026. Dit nummer kan men ook voor Automaatje bellen. Een mail sturen kan ook, naar info@winterswijkdoet.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant